Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Vietnam: Momentul când un pod se prăbușește în fața localnicilor. Zeci de morți și sute de răniți, din cauza taifunului Yagi

Taifunul Yagi face ravagii în Vietnam. Cel puțin 59 de oameni au murit și aproape 300 au fost răniți din cauza furtunii care a lovit țara. Mai multe persoane au fost salvate și altele sunt date dispărute după ce un pod de peste trei sute de metri s-a prăbușit, în nordul țării.

Yagi, cea mai puternică furtună din Asia din acest an, a făcut prăpăd în Vietnam

Un pod de oțel peste Râul Roșu s-a prăbușit. Mai multe mașini și scutere au căzut în apă. Oficialii de la Hanoi au anunțat deja că armata va fi instruită să construiască un pod de pontoane cât mai curând posibil.

Phan Truong Son, șofer: Atât eu, cât și vehiculul am căzut în râu. Am crezut că eram la fund sau aproape de fundul râului. Mi-am adunat toate forțele pentru a putea ieși. Am rămas fără suflare. Când am ajuns la suprafață, încă mai credeam că nu voi putea supraviețui.

Rafalele puternice, care au ajuns și la 200 de km/h, au smuls acoperișurile caselor și au distrus mașinile de pe străzi.

Până acum, mii de persoane au fost evacuate și transportate în zone mai sigure sau au fost cazate în școli, grădinițe și alte clădiri publice.

Meteorologii au avertizat că vremea rea ar putea provoca în continuare alunecări de teren și inundații masive. Descris de meteorologi ca fiind unul dintre cele mai puternice din regiune din ultimul deceniu, super-taifunul Yagi a ajuns în Vietnam după ce a provocat pagube și decese în China și Filipine.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE