Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Camelia Voinea nu mai vrea să audă de gimnastică, după decizia TAS: "Sabri s-a închis în cameră și plânge"

În urma deciziei istorice de la TAS, gimnasta Ana Maria Bărbosu obține medalia de bronz la sol, la Jocurile Olimpice de la Paris.

Ana a primit vestea de la antrenorul ei, în timp ce se afla acasă, cu familia. A povestit emoționată la Euronews România că nu a știut cum să reacționeze în primele momente.

Contestația Sabrinei Voinea a fost respinsă, iar gimnasta a încheiat oficial competiția pe locul patru, nu cinci, cum fusese anunțat inițial.

Noul clasament al finalei de la sol:

1. Rebeca Andrade (Brazilia) - 14.166

2. Simone Biles (SUA) - 14.133

3. Ana Maria Bărbosu (România) - 13.700

4. Sabrina Voinea (România) - 13.700

5. Jordan Chiles (SUA) - 13.666

6. Alice D'Amato (Italia) - 13.600

7. Rina Kishi (Japonia) - 13.166

8. Ou Yushan (China) - 13.000

9. Manila Esposito (Italia) - 12.133

Mama și antrenoarea Sabrinei, Camelia Voinea, a descris ce simt ea și fiica ei, fără să comenteze decizia în sine.

"Nici nu pot să vorbesc. Plâng întruna. Nu-mi vine să cred ce s-a întâmplat. Mi-a venit rău când am primit vestea. Nici eu, nici Sabri nu mai vrem să auzim de gimnastică. Nu suntem bine, Sabri s-a închis în cameră și plânge", a declarat Camelia pentru gsp.ro.

Nu este prima dată când Camelia Voinea pare pregătită să o retragă pe Sabrina din lumea gimnasticii. Chiar după încheierea competiției de la Paris, Camelia a avut o reacție pe Facebook în care a spus: "Noi astăzi aici am întrerupt gimnastica, pentru drepturile noastre nu se zbate nimeni!"

La întoarcerea în țară, Sabrina a declarat că nu vrea să renunțe la gimnastică.

Sabrina Voinea, gimnastă: "Tot supărate suntem amândouă (Sabrina și mama acesteia n.r.). Eu sper să îmi mai revin. Și eu, și mama.

O să vorbesc cu mama, o să discut cu ea și vedem ce se poate rezolva. Eu nu îmi doresc să mă las de gimnastică pentru că am muncit foarte mult și vreau să arăt pe parcurs că sunt din ce în ce mai bună și același lucru vreau să îl explic și mamei: să continuăm gimnastică și să mergem în sala de gimnastică".

La 17 ani, Sabrina este considerată una dintre cele mai talentate gimnaste ale generației sale. Ea are trei medalii obținute la Campionatele Europene: două de argint și una de bronz.

Jordan Chiles trebuie să dea medalia înapoi

Comitetul Internațional Olimpic a anunțat că a luat legătura cu Comitetul Olimpic și Sportiv Român pentru a stabili detaliile ceremoniei de realocare a medaliei.

Jordan Chiles terminase inițial pe locul trei, în urma unei contestații acceptate în ultimul moment. Acela a fost momentul în care Ana Bărbosu, care se pregătea să urce pe podium, a scăpat steagul iar bucuria ei de câteva secunde s-a năruit.

Dar, după o atentă analizare a situației, s-a stabilit că acea contestație a fost depusă cu câteva secunde mai târziu decât timpul alocat de depunere. Prin urmare, americanca este nevoită să dea medalia de bronz înapoi.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE