Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Furtuni și grindină în aproape toată țară. Vântul a suflat cu peste 90 de km/h în Harghita, Mureș și Sibiu

Vremea rea a făcut probleme în mai multe zone ale țării. A plouat torențial, pe alocuri cu grindină, iar vântul a suflat cu putere, în unele zone chiar și cu peste 90 de km/h. Mai multe județe au fost sub cod roșu de furtuni până în aceasta noapte, la ora 3. De altfel, până la aceeași oră, aproape toată țara s-a aflat sub cod portocaliu și cod galben de vijelii, grindină și ploi torențiale.

În orașul Zlatna, din județul Alba, a plouat cu grindină, iar vântul a suflat cu putere. 

Mai multe case și gospodării din Cugir au fost au fost inundate după o ploaie torențială care a durat câteva minute. Pârâurile din zonă au ieșit din matcă și au produs și au produs pagube majore. Oamenii s-au chinuit ore în șir să scoată mâlul din locuințe. În grajdurile animalelor, apa era de-o palmă, spun localnicii. 

Codul roșu de furtună a făcut prăpăd și în județul Harghita. Aproape 11.000 de locuințe din 41 de localități au rămas fără curent electric din cauza ploii și vântului puternic. 

La Odorheiu Secuiesc, în județul Harghita, a fost nevoie de intervenția pompierilor, după ce mai mulți copaci și stâlpi de electricitate au căzut pe carosabil. 

Vântul a suflat cu peste 90 de km/h

A fost rupere de nori și în județul Mureș. Vântul a suflat cu peste 90 de km/h și a doborât la pământ mai mulți copaci și a luat pe sus zeci de acoperișuri.  În localitatea Vânători pompierii au fost chemați să înlăture un copac căzut pe calea ferată. Furtuna puternică, însoțită de ploaie cu grindină, a lăsat în urmă un peisaj de iarnă.

Vremea rea a afectat circulația feroviară în mai multe zone. Trei trenuri în care se aflau călători au rămas blocate în localitățile Archita din județul Mureș și Beia, din județul Brașov, din cauza apelor și aluviunilor care au acoperit calea ferată.

Comitetului ministerial pentru situații de urgență s-a reunit la Ministerul Mediului și a decis ca în județele care se află sub avertizări să fie asigurată permanența în primării. 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE