Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Furtuni extreme în SUA. Vântul a bătut cu până la 170 de km/h, iar un copil și-a pierdut viața

Un copil a murit și mai multe persoane au fost rănite în Statele Unite ale Americii din cauza furtunilor violente. Mai multe tornade au traversat centru și estul țării, unde au provocat pagube. În mai multe orașe, locuitorii sunt sfătuiți de autorități să stea în case, la adăpost, dar departe de ferestre. 

Un copil a murit în Michigan, iar mama sa a fost spitalizată după ce un copac s-a prăbușit pe casa lor din cauza furtunii violente. Vântul a bătut cu până la 170 de kilometri pe oră, afectând liniile de înaltă tensiune. 

Rich Pierce, pompier: ”Sunt multe pagube. Foarte grave. Case cărora le lipsesc acoperișurile, pereți lipsă. Unele case au fost complet distruse. Sunt pur și simplu niște mormane. Vehicule care au fost aruncate în curtea de alături sau peste drum. Este aproape ca într-un film. Nu am mai văzut astfel de lucruri în oraș. Tornadele au cam zguduit orașul până în măduva oaselor.” 

Mai multe persoane au fost rănite în urma furtunilor

Cinci persoane au fost rănite în Maryland din cauza unui copac prăbușit. Pentru acest stat din estul țării, tornadele sunt un fenomen obișnuit pentru această perioadă. La începutul verii, masele de aer foarte cald se întâlnesc cu aerul rece. Însă ceea ce i-a îngrijorat pe meteorologi a fost avertizarea de inundații, neobișnuită pe timp de tornadă. 

Jeremy Geiger, hidrolog, Serviciul Național de Meteorologie: ”M-am concentrat asupra inundațiilor bruște care au avut loc în nord-estul statului Maryland. Și am descoperit de fapt o situație interesantă pe care nu o prea întâlnim pe aici. Am descoperit o situație când o avertizare de tornadă și una de inundații de proporții erau în vigoare în același timp.”

Și în Ohio au fost răniți opt oameni. Din cauza rafalelor de vânt, mai multe case și mașini au fost avariate, iar mii de locuințe au rămas fără curent electric. Meteorologii au emis mai multe avertismente de tornade și se așteaptă ca vremea rea să continue și zilele următoare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE