Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Fiul actorului spaniol Rodolfo Sancho, condamnat la închisoare pe viață în Thailanda pentru uciderea unui chirurg plastician

Un tribunal din Thailanda l-a găsit vinovat de crimă cu premeditare pe Daniel Sancho Bronchalo, membru al unei familii celebre de actori spanioli. A fost condamnat la închisoare pe viață pentru omor.

Tânărul de 30 ani, bucătar, deține un canal de YouTube

Sancho, un bucătar în vârstă de 30 de ani care detine si un canal YouTube, a fost condamnat pentru uciderea lui Edwin Arrieta Arteaga, un chirurg plastician în vârstă de 44 de ani din Columbia. Crima s-a produs în timp ce amândoi se aflau în vacanță pe insula de vacanță thailandeză Koh Pha-ngan, în luna august a anului trecut. Insula este renumită pentru petrecerile lunare de pe plajă, ”Full Moon”, care atrag călători din întreaga lume pentru petreceri nocturne.

Cazul a ieșit la iveală atunci când colectorii de deșeuri au găsit la o groapă de gunoi ceea ce presa locală a descris ca fiind părți de corp uman într-un sac, conform euronews.com.

A fost arestat de poliția thailandeză la câteva zile după crimă

La scurt timp după aceea, Sancho a raportat poliției că Arrieta a dispărut, iar poliția a adunat apoi dovezi care făceau legătura între cei doi bărbați. Acesta a fost arestat de poliția thailandeză la câteva zile după crimă și, ulterior, și-a mărturisit implicarea.

Poliția susține că Sancho a mărturisit crima în sine și că a plănuit-o după ce Arrieta a amenințat că îl va face de rușine pe el și familia sa prin dezvăluirea presupusei lor relații sexuale.

Poliția susține că Sancho a mărturisit crima

Sancho, prin intermediul tatălui său și al avocaților săi, a declarat că aceasta a fost o versiune distorsionată a ceea ce a spus poliției și a negat că ar fi avut o relație sexuală cu Arrieta.

Poliția a obținut înregistrări video de supraveghere care îl arată pe Sancho cum ar fi cumpărat un cuțit, mănuși de cauciuc, saci de gunoi și soluții de curățare de la un magazin înainte de moartea lui Arrieta, ceea ce, potrivit procurorilor, a întărit acuzația de crimă cu premeditare.

Procesul, care a avut loc în lunile aprilie și mai ale acestui an, s-a desfășurat cu ușile închise, informațiile comunicate presei fiind puține.

Apărarea lui Sancho s-a concentrat pe excluderea premeditării crimei

Pe parcursul procesului, apărarea lui Sancho s-a concentrat pe excluderea premeditării crimei. Aceasta a susținut că moartea lui Arrieta a fost accidentală și că singurele infracțiuni comise au fost ascunderea și dezmembrarea cadavrului său.

Acuzarea, între timp, a susținut de la începutul procesului că Sancho l-a ucis pe Arrieta cu premeditare. Potrivit argumentului lor, Sancho a aranjat întâlnirea cu Arrieta pentru a putea pune capăt vieții medicului columbian.

Sancho a spus instanței că regretă acțiunile sale

Mărturia lui Sancho a durat două zile întregi. În declarația sa finală, Sancho a spus instanței că regretă acțiunile sale, a relatat ziarul spaniol El País.

„Îmi pare rău că o viață a fost pierdută și că părinții și-au pierdut fiul”, a spus Sancho. „Îmi pare rău că familia sa nu a putut să îl înmormânteze cum se cuvine. Îmi pare rău pentru ceea ce am făcut după deces”.

Instanța a exclus pedeapsa cu moartea

În timp ce apărarea a sperat la o pedeapsă privativă de libertate de cel mult opt ani, instanța a optat pentru închisoare pe viață. A exclus pedeapsa cu moartea, pe care legea thailandeză o rezervă pentru cazuri extrem de grave.

De asemenea, trebuie plătită familiei lui Arrieta o sumă de 119 000 EUR.

În timpul citirii verdictului, Daniel Sancho Bronchalo a fost însoțit de părinții săi, Rodolfo Sancho și Silvia Bronchalo, ambii actori, prezenți pe tot parcursul procesului.

Avocații lui Sancho au posibilitatea de a face apel împotriva sentinței.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE