Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Moartea lui Matthew Perry. Cinci persoane arestate, inclusiv asistentul personal al actorului și doi medici

Cinci persoane, printre care doi medici și asistentul lui Matthew Perry, au fost inculpate în legătură cu moartea actorului cunoscut pentru rolul din serialul ”Friends”. Procurorii vorbesc despre o ”rețea infracțională subterană de amploare” formată cu scopul de a obține actorului american un anestezic chirurgical puternic, substanță care i-a provocat moartea.

Medicii au profitat de pe urma dependenței lui Matthew Perry în ultimele sale luni de viață în anul 2023, pentru a-i furniza ketamină în cantități despre care știau că sunt periculoase, a declarat procurorul Martin Estrada, în momentul în care a prezentat acuzațiile la adresa inculpaților.

”Știau că ceea ce făceau era greșit. Știau că ceea ce făceau risca să îl pună în mare pericol pe Matthew Perry. Dar au făcut-o oricum”, a spus Estrada, potrivit The Associated Press.

Potrivit anchetatorilor, un medic chiar a scris într-un mesaj: ”Mă întreb cât de mult va plăti idiotul ăsta” și „Să aflăm”, potrivit unei acuzații deschise joi.

Matthew Perry a murit la vârsta de 54 ani, în octombrie 2023, din cauza unei supradoze de ketamină. Procurorii susțin că actorul american a primit mai multe injecții în ziua în care a murit de la asistentul său personal, Kenneth Iwamasa, care l-a găsit pe Perry inconștient în acea zi. Bărbatul a fost prima persoană care a discutat cu anchetatorii.

În ultimii ani, folosirea ketaminei a luat amploare ca tratament împotriva depresiei, anxietății și durerii. Deși medicamentul nu este aprobat pentru aceste afecțiuni, medicii pot să prescrie acest medicamente și pentru ceea nu a fost prescris.

Matthew Perry primea frecvent tratamente cu ketamină sub formă de perfuzie pentru depresie - în cantități insuficiente pentru a explica decesul său - de la medicii săi, care nu erau printre persoanele puse sub acuzare, au declarat autoritățile.

În momentul în care medicii care-l îngrijeau au refuzat să-i mai prescrie ketamina, Perry s-a adresat altor cadre medicale.

”Nu vorbim despre un tratament legitim cu ketamină. Vorbim despre doi medici care au abuzat de încrederea pe care o aveau, au abuzat de licențele lor pentru a pune viața unei alte persoane în pericol”, a spus Estrada, potrivit sursei citate.

Anne Milgram, administrator al Departamentului de Combatere a Drogurilor (DEA), a afirmat că, într-o situație, actorul a plătit 2.000 de dolari pentru o fiolă de ketamină pe care unul dintre medici a cumpărat-o cu aproape 12 dolari.

Perry le-a plătit medicilor aproximativ 55.000 de dolari în numerar în cele două luni dinaintea morții sale, a declarat Estrada.

Două dintre persoane, inclusiv unul dintre medicii acuzați, au fost arestate joi. Doi dintre inculpați, inclusiv asistentul lui Perry, și-au recunoscut vinovăția, puși în fața acuzațiilor. De asemenea, o a treia persoană a fost de acord să pledeze vinovată.

”Regina ketaminei”, printre persoanele arestate în cazul morții lui Matthew Perry

Printre persoanele arestate se numără Dr. Salvador Plasencia, care este acuzat de distribuție de ketamină și că ar fi falsificat înregistrări după moartea lui Perry.

Cealaltă persoană arestată joi este Jasveen Sangha, pe care procurorii au descris-o ca fiind o traficantă de droguri cunoscută de clienți drept „regina ketaminei”. Ketamina furnizată de Sangha a cauzat moartea lui Perry, au precizat anchetatorii americani.

Plascencia ar putea primi până la 120 de ani de închisoare dacă este găsită vinovată, au declarat procurorii, iar Sangha ar putea primi închisoare pe viață.

Potrivit procurorilor, dreptul de practică medicală în cazul lui Salvador Plasencia urma să expire în octombrie.

De asemenea, un medic din San Diego, dr. Mark Chavez, a fost de acord să pledeze vinovat pentru conspirație în vederea distribuirii de ketamină. Procurorii susțin că Chavez a distribuit ketamină lui Plasencia, obținând o parte din medicament de la un distribuitor printr-o rețetă frauduloasă.

Procurorul de caz a afirmat că inculpații au avut un schimb de mesaje la scurt timp după moartea lui Perry, făcând referire la ketamină ca fiind cauza morții. Estrada a declarat că aceștia au șters mesajele și au falsificat fișele medicale în încercarea de a-și ascunde implicarea.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE