Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

"Pionul otrăvit". O jucătoare de șah din Rusia și-a otrăvit rivala cu mercur chiar în timpul competiției

Rusoaica Amina Abakarova a fost protagonista unui gest incredibil în timpul unei competiții de șah de la Makhachkala. Jucătoarea originară din republica rusă Daghestan, a otrăvit-o pe o rivală. Ea a fost surprinsă în timp ce turna mercur pe piesele de șah ale lui Umayganat Osmanova. Mercurul provenea dintr-un termometru.

Amina Abakarova și-a otrăvit rivala cu mercur

După o jumătate de oră de la începerea partidei, Umayganat Osmanova a început să se simtă rău, a avur grețuri, vărsături și amețeli. Simptome asemănătoare au mai avut o altă jucătoare și un membru din stafful organizatoric.

"Nu puteam să respir și aveam un gust de fier în gură", a spus Osmanova, care a fost transportată de urgență la spital, însă a revenit la sală după ce i s-a acordat ajutor și chiar a reușit să încheie competiția pe locul al doilea.

Cel care a observat mercurul a fost un arbitru. El a strâns picăturile într-o pungă și a chemat poliția.

Momentul otrăvirii a fost filmat pe camerele de supraveghere. Amina Abakarova, care este și antrenoare, a recunoscut ce a făcut și a spus că a fost vorba de o rivalitate mai veche cu Osmanova, pe care a vrut să o facă acum să abandoneze turneul, conform publicației The Independent.

"Avem dovezi video care arată că una dintre jucătoarele de la campionatul de șah din Daghestan, Amina Abakarova, din Makhachkala, a aplicat o substanță neidentificată, care ulterior s-a dovedit a conține mercur, pe masa unde Umayganat Osmanova, din orașul Kaspiisk, urma să joace împotriva ei", a declarat un oficial al turneului, Sazhid Sazhidov.

Jucătoarea de șah riscă trei ani de închisoare și interdicție pe viață în șah, conform presei ruse.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE