Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Elon Musk a vândut acțiuni Tesla de 3,6 miliarde de dolari pentru a acoperi dobânzile în creștere la Twitter

Elon Musk a vândut săptămâna aceasta acțiuni ale companiei T.esla, în valoare de 3,6 miliarde de dolari. În doar trei zile, directorul executiv al companiilor Tesla, Space X și Twitter a tranzacționat aproape 22 de milioane de acțiuni. Musk se confruntă cu o creștere a dobânzilor pentru împrumuturile contractate de Twitter, relatează Business Insider.

Musk a vândut aproape 22 de milioane acțiuni în primele trei zile ale acestei săptămâni, la prețuri cuprinse între 155 și 177 de dolari, a anunțat miercuri Comisia pentru Bursă și Valori Mobiliare (SEC). Astfel, miliardarul a ajuns să aibă 424 de milioane de acțiuni la Tesla, adică o cotă de 13,4% din producătorul de mașini electrice.

În timpul pandemiei COVID-19, acțiunile s-au apreciat, depășind 400 de dolari în noiembrie 2021. În schimb, acum s-au prăbușit la aproape 157 de dolari, la închiderea ședinței bursiere de miercuri. De asemenea, capitalizarea pe piață a scăzut de la 1,2 trilioane de dolari, la mai puțin de 500 de miliarde de dolari în prezent.

Tranzacția reflectă îngrijorările în legătură cu preluarea rețelei Twitter de către Musk, o decizie pe care unii analiști o consideră o costisitoare distragere a atenției.

La începutul anului 2021, Elon Musk a vândut acțiuni Tesla cu o valoare de peste 15 miliarde de dolari pentru finanța cumpărarea Twitter și a tranzacționat alte acțiuni de patru miliarde de dolari în noiembrie. De asemenea, a contractat împrumuturi bancare în valoare de miliarde de dolari, care acum se află în bilanțul Twitter și necesită plata dobânzilor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE