Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Eliminarea arborilor care reprezintă o problemă ar putea dura. Nicușor Dan: Avem o listă de așteptare pentru copaci

Situația copacilor care reprezintă un pericol pentru oameni cu fiecare furtună ar putea să fie soluționată în toamna acestui an, potrivit Primarului General al Capitalei. Nicușor Dan a explicat la Vocile care contează de ce durează atât de mult acordarea avizelor pentru defrișarea copacilor care prezintă riscul să cadă.

Nicușor Dan: „Avem o listă de așteptare pentru copaci”

Nicușor Dan, Primarul General al Capitalei: „Am trecut, din păcate, în extrema cealaltă. Pentru că oamenii au fost învățați să vină la Primăria Capitalei - conform legii, noi dăm avizele de toaletare și de defrișare.

Eu am spus că toaletăm și defrișăm numai când e absolută nevoie. Ăsta e un lucru bun în principiu, pentru că și-au mai revenit copacii, pe de altă parte, pentru că sunt aceiași oameni, avem o lungă listă de așteptare de copaci pentru care nu am dat avizul de defrișare sau toaletare. O să remediem asta, începem să recuperăm, deci probabil că în octombrie-noiembrie o să fim la zi”.

Nicușor Dan vrea să cumpere încă 250 de tramvaie cu bani europeni

Problema aerului condiționat din mijloacele de transport în comun din București ar fi și ea pe cale să se rezolve în următorii ani. Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a promis că, până la finalul celui de-al doilea mandat, toate tramvaiele din București vor avea instalație de climatizare.

În emisiunea Vocile care contează de la Euronews România, edilul Capitalei a precizat că vrea să mai cumpere încă 250 de tramvaie pe lângă cele 100 deja existente.

„Tramvaiele sunt foarte scumpe - două-trei milioane de euro o bucată. Am adus primele 100 cumpărate după 1989 și o să mai cumpărăm 250 în acest mandat. Avem studiu de oportunitate, avem direcție de finanțare. În momentul în care o să avem 350 de tramvaie noi în București, o să fie rezolvată și problema aerului condiționat pe tramvaie. (...) Pe tramvaie mă angajez ca la finalul acestui mandat să avem”, a afirmat primarul general, la Euronews România.

„Aceste 250 de tramvaie, costul lor e undeva la 850-900 de milioane de euro”, a adăugat el,

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE