Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Elena Lasconi spune că Iohannis „cerșește posturi”, după ce s-a aflat că PNL vrea să modifice legea special pentru el. De ce „e perceput ca leneș”

Documentul prin care PNL ar vrea să modifice legea pentru a-l „ajuta” pe Klaus Iohannis a făcut valuri imediat după aflarea veștii. Practic, ar urma să fie votată o lege care i-ar da dreptul lui Iohannis să candideze pentru o funcție politică și să fie președinte al țării, în același timp.

Asta pentru că mandatul său de președinte al țării se încheie pe 21 decembrie, numai că, până atunci, sunt alegeri parlamentare pe 1 decembrie.

Prezentă în studioul Euronews, Elena Lasconi a avut o reacție dură în legătură cu acest subiect. Cu câteva ore mai devreme, candidata la președinție a postat pe rețelele de socializare o afirmație prin care îl compara pe Iohannis cu Iliescu. La emisiunea Vocile care contează, primarul din Câmpulung Muscel a explicat ce a vrut să spună cu acea declarație.

Totodată, ea i-a făcut o radiografie dură mandatului actualului șef al statului, despre care a spus că „este percepul ca leneș”, la nivel european. Totul vine după ce, în primăvară, Iohannis a fost propunerea României pentru șefia NATO.

Elena Lasconi: „Klaus Iohannis cerșește posturi”

Elena Lasconi, primar Câmpulung Muscel și candidat la alegerile prezidențiale: „Este lung drumul de la NATO la lista de senatori ai PNL. E exagerat de lung drumul și de la un post călduț undeva la nivelul UE la această listă de senatori.

Mi-a plăcut un titlu scris astăzi de un jurnalist, că acest președinte Klaus Iohannis este un președinte-cerșetor. Nu a reușit să obțină niciunul dintre posturile pe care și le visa tocmai pentru că, la nivel internațional, este perceput ca leneș. E un politician foarte slab. Ca să fiu elegantă, i-aș spune mediocru. Și nu a mai reușit să obțină nimic.

Atunci s-a gândit ce ar fi să mai încerce puțin, deși 9 din 10 români nu-l plac pe Klaus Iohannis, pentru că, 10 ani, nu a existat. În ultimii 5 ani, nu l-am văzut în Parlament, nu l-am văzut bătându-se pentru nimic. Doar în vacanțe de lux, doar în călătorii cu avioane de lux. Nu este normal.

Înțeleg că PSD ar susține o asemenea lege, deși mi se pare flagrant să ai o lege care să-i avantajeze pe unii candidați când mai sunt două luni până la alegeri. Este absolut incredibil ce se întâmplă, dar nu mai au simțul normalității politicienii care ne reprezintă. Dacă PSD susține asta, o să demonstreze că, de fapt, a fost mereu în cârdășie cu PNL.

Klaus Iohannis își dorește pensie specială de primar, își dorește să aibă vilă de la RAPPS, să aibă în continuare un salariu bun ca și senator.

Sau poate se gândește că, dacă cumva ajunge senator și dacă îl ajută din nou PSD, dacă ajunge cineva președintele României, se roagă că poate o să se întâmple cumva să dispară președintele României și el, fiind președinte la Senat, poate ajunge iarăși președinte, că-i place.

Lui îi place să nu spună ce bani cheltuie din banii noștri, că nu vin de la Moș Crăciun, lui îi place să călătorească, să rămână la fel de arogant și de distant față de poporul care a investit atât de multă încredere în acest om care a spus că nu o să aducă niciodată PSD la guvernare. Și le-a făcut mai mult bine pesediștilor decât președintele PSD, Iliescu.

Klaus Iohannis nu a spus dacă va candida la alegerile parlamentare.

E. Lasconi: „De la Iohannis nu am ce să iau”

Elena Lasconi susține că Iohannis i-a înșelat pe românii care l-au votat, mai ales în al doilea mandat.

Elena Lasconi, primar Câmpulung Muscel și candidat la alegerile prezidențiale: „Nu îmi doresc să am o discuție cu domnul Iohannis. De la fiecare președinte pe care l-a avut România, încerc să iau ce a fost mai bun, dar de la Klaus Iohannis nu am ce să iau.

Care a fost cel mai activ președinte și a arătat că îi pasă? Traian Băsescu. Dar nu este nici el perfect. Pot să iau ce a fost bun și de la Emil Constantinescu, pot să iau ce a fost bun și de la Ion Iliescu, pentru că, totuși, a avut deschiderea că trebuie să mergem înspre direcția NATO și spre direcția europeană. Aș putea să iau câteva lucruri bune de la fiecare, dar eu nu candidez ca să fiu altcineva, ci în calitate de Elena Lasconi.

Sincer, în primul mandat, ne-am pus speranța în Klaus Iohannis, că o să meargă pe linia asta de dreapta, că o să scadă taxele, asta înseamnă dreapta, că o să încurajeze investitorii, că nu o să facă niciodată o înțelegere cu PSD. Și ne-a înșelat, am fost păcăliți. Și electoratul PNL a fost păcălit. Și a reușit să pună în fruntea PNL-ului un ostaș care să răspundă la ordinele lui Iohannis. Deci, din punctul meu de vedere, a făcut foarte mult rău. Și dacă nu ai o politică internă bună, nu ai cum să visezi o politică externă și să fii respectat în exterior pentru cine ești.

Calendarul alegerilor din 2024

Alegerile 2024 în România. Pentru prima oară, toate cele patru rânduri de alegeri au picat în același an. Alegerile locale și europarlamentare au avut deja loc, pe data de 9 iunie. Când sunt organizate alegerile parlamentare și alegerile prezidențiale:

  • 9 iunie 2024 - alegeri locale și alegeri europarlamentare;
  • 24 noiembrie 2024 - alegeri prezidențiale, primul tur
  • 1 decembrie 2024 - alegeri parlamentare;
  • 8 decembrie 2024 -alegeri prezidențiale, al doilea tur.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE