Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Elena Lasconi, oficial în competiția prezidențială. De ce analiștii vorbesc despre posibile tensiuni în USR

Elena Lasconi s-a înscris oficial în competiția prezidențială și spune că și-ar dori pentru România un guvern de dreapta. De la evenimentul de lansare au lipsit, însă, numeroși lideri importanți din partid. Lasconi a justificat fiecare absență, însă unii analiști susțin că asta arată tensiunile care mocnesc în interiorul USR.

Lasconi, oficial în competiția prezidențială

Elena Lasconi este - oficial - candidata USR pentru alegerile prezidențiale. Alături de zeci de colegi din echipă și cu lăzi pline de semnături culese din țară, ea și-a depus dosarul la Biroul Electoral Central.

Elena Lasconi: Sunt aici pentru a vă spune că este nevoie de un nou contract social între stat și societate. Eu mi-aș dori foarte mult să avem o guvernare de dreapta, așa cum am spus de nenumărate ori. Eu mi-aș dori un guvern USR, PNL și UDMR.

Un moment important pentru fiecare partid care intră în competiție, dar Elena Lasconi nu a avut lângă ea niciun lider important din USR. A justificat, însă, fiecare absență.

Elena Lasconi: Ionuț Moșteanu, căruia îi datorez și prezența mea astăzi aici, pentru că el m-a contactat să intru în USR, este plecat în străinătate, are biletele cumpărate de nu știu câtă vreme. Nu am ținut neapărat să fie toată lumea aici. Domnul Barna este europarlamentar, cu Drulă am vorbit chiar ieri.

Andrei Țăranu, politolog: Doamna Lasconi candidează cvasi-singură. Sigur că ea este susținută formal de partid, dar observați că lideri importanți sau diverse figuri centrale ale USR-ului nu sunt alături de domnia sa, ba chiar din contră, într-un fel sau în altul o boicotează.

Mai multe speculații au fost făcute și cu privire la plecarea celui care coordona campaniile USR, Lucian Viziteu, plecare despre care politologul Andrei Țăranu spune că este un gest de boicot.  Rolul lui a fost preluat de parlamentarul Cristian Seidler, care nu se mai regăsește însă pe lista echipei parlamentare a USR.

Cristian Seidler, manager de campanii USR: Strategia este să ajungem în turul doi și mai apoi să câștigăm alegerile prezidențiale, ceea ce cu siguranță va aduce un scor bun și pentru parlamentare.

Partidul a reușit să strângă peste 800 de mii de semnături pentru alegerile prezidențiale și cele parlamentare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE