Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

După contestația Sabrinei Voinea, Ana Maria Bărbosu a depus și ea una la TAS

Cazul gimnastelor din România la Jocurile Olimpice de la Paris se complică, iar Ana Maria Bărbosu a depus și ea contestație la TAS, după exercițiul din finala individuală de la sol. Informația a fost oferită de Cristian Jura, președintele Tribunalului Român de Arbitraj Sportiv, care este și arbitru TAS.

Ana Maria Bărbosu a depus și ea contestație la TAS

"Să știți că sunt două contestații depuse. Una pe nota de la dificultate a Anei Maria Bărbosu și a doua pe povestea cu călcâiul a Sabrinei Voinea. Eu cred că a doua, cel puțin, va fi destul de clară. Probatoriul este foarte bine întemeiat. Bazat pe filmări, pe fotografii, chestii care sunt greu de combătut. Da, vă pot confirma asta (n.r.: că Ana Maria Bărbosu a depus și ea contestație)", a spus Cristian Jura, potrivit publicației Golazo.

Inițial, Ana Maria Bărbosu se clasase pe locul 4, cu un punctaj de 13.700, dar Jordan Chiles din SUA a făcut contestație, care a fost aprobată, astfel că americanca a urcat pe ultima treaptă a podiumului, cu 13.766. Acum, ceea ce contestă Ana Maria Bărbosu este nota primită la dificultatea exercițiului.

Sabrina Maneca Voinea s-a clasat pe locul al cincilea, cu același număr de puncte ca Ana Maria Bărbosu, însă departajarea s-a făcut la execuție. Sabrina Voinea a depus și ea contestație pentru nota la dificultate, însă aceasta a fost respinsă. Ea fusese penalizată cu o zecime, pentru că arbitrii susțin că ar fi călcat pe linia suprafeței de concurs.

Astfel, s-a ajuns la TAS, acolo unde Sabrina Voinea, Comitetul Olimpic Sportiv Român și Federația Română de Gimnastică au depus acea contestație. Numai că oficialii, delegațiile, au plecat spre țările lor și mai este nevoie de o zi pentru ca aceștia să poată ajunge la birouri și să poată apoi comunica centralizat cu cei care vor face audierile.

De asemenea, și dinspre partea română, dinspre avocații care reprezintă Federația Română de Gimnastică și Comitetul Olimpic Român, a venit o cerere de amânare pentru încă 24 de ore, pentru a se putea aduna toate probele și tot ce este nevoie ca un dosar complet să fie pus în fața judecătorilor de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, care are o comisie ad-hoc care funcționează aici, temporar, pe durata Jocurilor Olimpice.

Aurul la sol a fost câștigat de Rebeca Andrade (Brazilia), în timp ce Simone Biles (SUA) a cucerit medalia de argint.

Clasamentul finalei la sol

1. Rebeca Andrade (Brazilia) - 14.166

2. Simone Biles (SUA) - 14.133

3. Jordan Chiles (SUA) - 13.766

4. Ana Maria Bărbosu (România) - 13.700

5. Sabrina Voinea (România) - 13.700

6. Alice D'Amato (Italia) - 13.600

7. Rina Kishi (Japonia) - 13.166

8. Ou Yushan (China) - 13.000

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE