Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Dubai vrea să revoluționeze turismul gastronomic. Cum vrea emiratul să mute atenția de la opulența hotelurilor și centrelor comerciale

Dubai este mai mult decât centrele comerciale mari și hotelurile opulente, iar sectorul său de restaurante în curs de dezvoltare arată excat acest lucru.

La începutul acestei luni, a fost anunțată cea de-a treia ediție a Ghidului Michelin al Dubaiului, un eveniment fastuos, sponsorizat de guvern, menit să arate lumii că Dubaiul înseamnă și afaceri atunci când vine vorba de mâncare, potrivit Skift.

Evenimentul a avut loc la One&Only One Za'abeel - un hotel de cinci stele deținut de guvern.

De fapt, această mișcare este un proiect guvernamental. Dubai Tourism a adus Ghidul Michelin în oraș în 2022, când emiratul a încercat să exploateze pentru prima dată turismul gastronomic.

15 restaurante cu o stea Michelin, în Dubai

Pentru ediția din acest an, 106 restaurante au fost incluse pe listă, 15 dintre ele având o stea, iar patru restaurante două stele. Dubaiul nu are încă primul său restaurant cu trei stele Michelin.

Aceste 106 restaurante servesc acum drept instrumente de marketing pentru Dubai Tourism, care caută noi modalități de a atrage călătorii în oraș.

În cel de-al doilea raport global al OMT privind turismul gastronomic, se sugerează că turismul alimentar ar trebui să fie plasat "ca un strat orizontal al strategiilor de marketing al destinației și de dezvoltare a produselor, în loc de unul vertical".

În mod ideal, raportul sugerează că experiențele alimentare ar trebui să fie integrate în cadrul altor experiențe și nu "tratate ca un produs de sine stătător".

Turismul gastronomic este una dintre cele mai noi ramuri ale turismului din Dubai și una pe care orașul se concentrează foarte mult să o pună în aplicare. Ani de zile, hotelurile de lux și cumpărăturile de lux au atras toată atenția călătorilor. Restaurantele din Dubai au fost recent prezentate și pe Netflix.

Dubai se mândrește cu aproximativ 13 000 de restaurante, iar anul acesta a fost declarat de Time Out al nouălea cel mai bun oraș din lume pentru a mânca. Propriul Raport Gastronomic al Dubai Tourism plasează Dubaiul drept capitala mondială a mâncării (evident), însă setul de date a fost format din 2 000 de persoane care locuiesc deja în Dubai.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE