Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

"Coolcation", un nou trend în turism. Tot mai mulți români aleg destinații mai răcoroase

Căldura sufocantă și aerul irespirabil schimbă alegerile unor români când e vorba de destinațiile de vacanță.

Zonele răcoroase sunt din ce în ce mai căutate, vorbim atât despre localități din țară, cât și despre cele din străinătate.

De exemplu, sunt români care aleg să meargă în Islanda sau Norvegia pentru a avea parte de o vacanță la temperaturi de 15 grade.

Natalia a fugit din Bucureștiul sufocant împreună cu toată familia. Se află în localitatea Brateș din Piatra Neamț. Muncește de la distanță, lucru care îi permite să schimbe aerul condiționat din birou cu răcoarea din Cheile Bicazului.

”Am prins până acum maximum 30 grade, în jur de 28 grade. Și noaptea între 15-18 grade, motiv pentru care avem nevoie și de o plăpumioară, uneori e nevoie chiar sa pornim centrala. Am experimentat 10 veri în Bucuresti și trebuie să recunosc că nu se compară răcoarea pe care o simți dimineața, când ieși cu picioarele goale în rouă cu asfaltul încins pe care îl simți dimineața îndreptându-te spre metrou.”, a spus aceasta.

În această săptămână în București sunt anunțate zile de foc, adică 40 grade la umbra. Pe de altă parte, în țară sunt regiuni cu o vreme mai prietenoasă, cu temperaturi de până la 30 grade.

Specialiștii în turism spun că din cauza schimbărilor climatice, tot mai mulți turisti optează pentru regiuni mai răcoroase, în detrimental verilor toride din Sudul Europei.

În țările nordice, mercurul din termometre nu sare de 25 de grade. Iar serile sunt chiar mai răcoroase, cu 10 grade.

Alegerea unei destinații mai răcoroase a inițiat și un nou trend în turism numit “COOLcation”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE