Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Dorin Goian, românul care a înscris ultimul gol împotriva Olandei, la EURO 2008: „Cu dăruire și noroc, putem bate Olanda” la EURO 2024

Dorin Goian a înscris ultimul gol împotriva Olandei. S-a întâmplat în 2007, la Constanța, în preliminariile EURO 2008. Într-o intervenție la Euronews, fostul fotbalist a vorbit despre performanța României, care a câștigat grupa și s-a calificat în optimile EURO 2024, după remiza cu Slovacia, scor 1-1. Din Piața Universității până la Frankfurt, suporterii români și-au strigat bucuria. Este pentru prima dată când România se califică pe primul loc în grupa unui turneu european. Marțea viitoare, 2 iulie, naționala României va întâlni echipa Olandei, locul 7 în clasamentul FIFA.

Goian a înscris ultimul gol împotriva Olandei în preliminariile EURO 2008: „Emulația asta de acum face diferența comparativ cu echipa noastră din 2007”

Dorin Goian a povestit la Euronews cum i s-a părut meciul în care România și Slovacia s-au calificat în optimi la EURO 2024.

Dorin Goian, fost jucător al naționalei de fotbal a României: „Un meci dificil. Mai ales în prima repriză, mi s-a părut așa puțin că am jucat cu teamă, dar pe fondul marcării golului Slovaciei, e clar că în a doua repriză trebuia să intrăm mult mai bine. Parcă mai mult curaj în a doua repriză. S-a văzut că atunci când jucăm cu mai mare curaj, jucăm mai sus și facem un pressing bun, avem multe momente bune ale jocului. Mie mi se pare că în a doua repriză am echilibrat oarecum balanța, în prima nu am contat foarte mult pe partea ofensivă”, a precizat acesta.

„Vedem cu toții că acum e un vibe pozitiv, spectaculos, în jurul echipei naționale, și datorită faptului că la începutul campaniei de calificare nu foarte multă lume le dădea multe șanse. Faptul că au reușit să se califice la acest turneu final, faptul că am reușit să terminăm primii în grupă, în fața Belgiei, în fața Ucrainei... Și dorința lor... Se vede o implicare mult mai mare a jucătorilor în joc și asta o vede și publicul. Și probabil de aici și această emulație pozitivă în jurul echipei. Cred că emulația asta face diferența comparativ cu echipa noastră din 2007. Am fost și noi o generație foarte bună”, a mai precizat Goian la Euronews.

Fostul fotbalist în vârstă de 43 de ani a marcat golul victoriei împotriva Olandei în preliminariile EURO 2008. El crede că echipa României are șanse totuși să bată Portocala Mecanică în optimile de la EURO 2024.

„Vom vedea ce va fi la meciul cu Olanda. Nu va fi ușor, e un adversar puternic. Șansele sunt, fără doar și poate. În ziua de astăzi, în fotbalul de astăzi, vedem că se întâmplă multe surprize, ca echipele mici sau mai slab cotate să câștige. Cu organizare foarte bună, cu o pregătire foarte bună a jocului și cu multă dăruire și cu puțin noroc, pentru că e nevoie și de puțin noroc, mai ales atunci când joci împotriva unei echipe cum e cea a Olandei, avem șansa noastră, iar această emulație din jurul echipei, cu siguranță va oferi o energie maximă jucătorilor. De altfel, sunt sigur că și aseară au simțit-o ei de acolo, de pe teren. Într-adevăr, atmosfera a fost senzațională, atât înaintea jocului, cât și în timpul jocului, dar și după”, a mai adăugat Goian, în intervenția de la Euronews.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE