Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

„Slovacia și România au semnat un tratat de pace pentru EURO 2024”, scriu jurnaliștii din Ucraina, după meciul care a dus ambele echipe în optimi

„Slovacia și România au semnat un tratat de pace pentru EURO 2024”, scriu jurnaliștii din Ucraina, după meciul României cu Slovacia, încheiat 1-1. Ucraina nu a trecut din grupe. Un alt titlu apărut în presa străină este „Fluierul final a fost o eliberare pentru toată lumea”, făcând referire la faptul că ambele selecționate, atât România, cât și Slovacia, au reușit calificarea în optimi, alături de Belgia. Belgia - Ucraina s-a încheiat la egalitate, 0-0.

EURO 2024. Slovacia - România s-au calificat împreună în optimi. Reacții în presa internațională

Jurnaliștii iberici de la Marca au scris că „Slovacia a intrat pentru victorie încă de la început, în timp ce România a ieșit la joc după ce a primit gol, pentru a căuta egalarea”.

Câteva publicații au vorbit despre penalty-ul acordat selecționatei lui Edi Iordănescu, după duelul dintre Dávid Hancko și Ianis Hagi. Înainte de pauză, „România a primit un penalty controversat după o verificare VAR”, iar Răzvan Marin a înscris cu un șut puternic, bine plasat, au scris cei de la eurosport.com.

„Chiar înainte de pauză, România a primit un penalty controversat după o verificare VAR, iar Răzvan Marin l-a trimis în colțul lung”.

-Eurosport.com

Însă, cea mai mare parte a presei internaționale a validat golul României. Francezii de la RMC Sport au scris că „remiza a încântat ambele națiuni”.

„Niciun câștigător în acest ultim meci din grupa E, dar este o remiză care încântă ambele națiuni. Slovacia a deschis scorul cu o lovitură inteligentă de cap a lui Duda, înainte de a fi anihilată, din penalty, de tricolorii hotărâți”.

-RMC Sport

Iar ibericii de la AS.com menționează și implicarea VAR-ului în reușita tricolorilor. Duelul dintre Dávid Hancko și Ianis Hagi s-a încheiat cu o lovitură de pedeapsă pentru România, după ce arbitrul semnalase un fault în afara careului, a scris publicația.

„Românii au izbutit egalarea de la 11 metri, cu nouă minute înainte de pauză. Duelul dintre Dávid Hancko și Ianis Hagi s-a încheiat cu o lovitură de pedeapsă pentru România, după ce a intrat în joc VAR-ul. Arbitrul german semnalase în primă instanță un fault în afara careului”, potrivit AS.com.

„Ambele echipe au arătat multă intenție de atac, iar România a egalat înainte de pauză”, scrie BBC. „Răzvan Marin a executat cu ferocitate un penalty, în colțul de sus al porții lui Dúbravka, după ce Dávid Hancko l-a faultat în careu pe Ianis Hagi”, au notat britanicii.

„Fluierul final a fost o eliberare pentru toată lumea”. Așa au descris meciul jurnaliștii de la Le Soir.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE