Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Controversă în familia lui Alain Delon, după moartea actorului. El ceruse să-i fie eutanasiat câinele

Alain Delon a murit pe 18 august, la vârsta de 88 de ani. Îndrăgitul actor francez a avut însă o dorință asupra căreia planează contoverse în familie. El a cerut ca, după ce moare, să-i fie eutanasiat câinele, care ar urma să fie îngropat alături de actor. Este vorba despre un ciobănesc belgian Malinois, în vârstăd e zece ani, pe care îl Cheamă Loubo.

Alain Delon ceruse să-i fie eutanasiat câinele

Însă apropiații lui Alain Delon refuză să-i îndeplinească actorului această dorință. Vestea a fost salutată de activiștii pentru drepturile animalelor. La SPA, o organizație franceză dedicată protecției animalelor, a declarat și public că a condamnat dorința lui Alain Delon de a-și eutanasia câinele.

"Viața unui animal nu ar trebui să fie condiționată de cea a unui om", au spus reprezentanții organizației, care susțin că ar fi dispuși să-l ia pe Loubo și să-i găsească un nou cămin și o nouă familie.

În 2018, într-o publicație franceză, Alain Delon a vorbit despre "relația sa specială" cu Loubo și a declarat: "Dacă mor înaintea lui, îi voi cere veterinarului să ne ia împreună. Îl va adormi în brațele mele. Prefer să fac asta decât să știu că se va duce să moară pe mormântul meu, suferind atât de mult. Este câinele meu de la finalul vieții... Îl iubesc ca pe un copil. Am avut 50 de câini în viața mea, dar am o relație specială cu acesta. Îi este dor de mine când nu sunt prezent".

Fundația Brigitte Bardot, o organizație pentru drepturile animalelor fondată de actrița cu acelai nume, a reacționat, într-o postare peInstagram: "Nu vă faceți griji pentru Loubo. Mulți dintre voi ne-ați trimis mesaje cu privire la soarta lui Loubo. El are casa lui și familia lui, iar familia lui Alain Delon ne-a confirmat că va avea grijă de el. Loubo, desigur, nu va fi eutanasiat".

Fiica lui Delon, Anouchka, a postat o poză cu Loubo, pe Instagram, anul trecut: "Oriunde este o persoană nefericită, Dumnezeu trimite un câine. Îți mulțumesc, Loubo, că ești acolo pentru stăpânul tău".

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE