Congresul american a adoptat vineri un vast proiect de lege de finanţare a serviciilor federale, în valoare totală de 1.700 miliarde de dolari, dintre care 45 pentru Ucraina, printr-un ultim vot al Camerei Reprezentanţilor, relatează AFP, citată de Agerpres.
După cel al Senatului de joi, acest vot, cu 225 de voturi pentru şi 201 împotrivă în Camera Reprezentanţilor, face posibilă evitarea paralizării administraţiei federale americane (celebra "închidere"), care ar fi putut surveni vineri seara. Preşedintele Joe Biden urmează să promulge legea.
ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE
UPDATE: Trump îl numește pe Marco Rubio secretar de Stat. „Va fi un războinic neînfricat”
Rubio ar deveni astfel primul politician de origine latino-americană care să fie numit ca șef al diplomației Statelor Unite, odată ce președintele republican își va prelua atribuțiile în ianuarie 2025.
Reuters: Echipa lui Trump întocmește lista ofițerilor de la Pentagon ce urmează să fie concediați
Membri din echipa de tranziție a președintelui ales Donald Trump întocmesc o listă cu ofițerii militari ce urmează să fie concediați. Printre aceștia s-ar putea număra și șeful Statului Major Interarme din SUA.
Partidul Republican şi-a păstrat majoritatea în Camera Reprezentanţilor
Partidul Republican şi-a păstrat majoritatea în Camera Reprezentanţilor, conform proiecţiilor presei americane, ceea ce consacră controlul taberei conservatoare asupra Congresului SUA şi îi va facilita poziţia preşedintelui ales Donald Trump la frâiele puterii.
UPDATE. Donald Trump a fost primit de Joe Biden la Casa Albă pentru a discuta despre transferul de putere
Întâlnire de gradul trei în Biroul Oval. Joe Biden îl va primi astăzi, la Casa Albă, pe președintele ales Donald Trump, păstrând astfel o veche tradiție a democrației americane menită să asigure transferul pașnic de putere.
Fostul membru al Gărzii Naţionale Aeriene a SUA care a divulgat documente secrete, condamnat la 15 ani de închisoare
Fostul membru al Gărzii Naţionale Aeriene a SUA care a pledat vinovat pentru o scurgere răsunătoare de documente secrete, inclusiv unele legate de invazia rusă din Ucraina, a fost condamnat marţi la 15 ani de închisoare.
Cine este John Ratcliffe, propunerea lui Trump pentru funcția de director al CIA
Donald Trump, președintele ales al Statelor Unite, a anunțat marți că l-a ales pe John Ratcliffe, un aliat apropiat şi fost director al Serviciului Naţional de Informaţii al SUA (DNI) la sfârşitul primului său mandat, pentru funcţia de director al Agenţiei Centrale de Informaţii (CIA).