Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ciolacu: Rusia nu-și permite să atace România. E normal ca la televiziunea rusă să se vorbească tâmpenii

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, că Rusia ”nu-și permite să atace România”, în contextul în care la televiziunea rusă de stat au fost lansate amenințări referitoare la atacarea mai multor capitale europene, prin care și cea a României.

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a dat asigurări că ”România e o țară sigură”, motiv pentru care ”nu va fi atacată de către Rusia și de către nimeni altcineva”.

”România nu va fi atacată. România e o țară sigură. Vă spun acest lucru pentru că în primul rând, Rusia nu-și permite să atace România. România nu va fi atacată de către Rusia și de către nimeni altcineva.

Suntem într-un război la frontieră. E normal ca la televiziunea din Rusia să se vorbească tâmpenii. Ce vreți? Să ne laude? E un război al comunicațiilor, un război hibrid cu fake news”, a declarat Marcel Ciolacu, la finalul conferinţei ordinare de alegeri a PSD Sector 3, unde a participat în calitate de preşedinte al partidului.

Premierul Marcel Ciolacu a reacționat, după ce televiziunea rusă de stat Rossiya 1 TV a difuzat duminică seară, pe tronsonul de maximă audiență, o emisiune prin care au fost lansate amenințări referitoare la atacarea mai multor capitale europene, printre care și cea a României, potrivit The Moscow Times.

”Aproape toate capitalele europene vor fi amenințate dacă rachetele noastre sunt staționate în Kaliningrad: Berlin, Varșovia, toate statele baltice, Paris, București, Praga și, bineînțeles, bazele americane din Germania”, a declarat prezentatorul Evgheni Popov, care este și deputat în Duma de stat (camera inferioară a Parlamentului rus), potrivit agenției independente de știri Agentstvo.

De asemenea, televiziunea rusă de stat a prezentat o hartă cu potențialele ținte din Europa, în condițiile în care Casa Albă a anunțat, în timpul summitului NATO, că va staționa arme cu rază lungă de acțiune în Germania începând cu 2026, ca măsură de descurajare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE