Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cine este Daniel Suciu, noul președinte al Camerei Deputaților. Social-democratul a obținut funcția cu un vot covârșitor

Deputatul social-democrat Daniel Suciu a fost desemnat luni președinte al Camerei Deputaților, în urma votului exprimat de plen.

Procesul de vot s-a desfășurat în mod secret, prin intermediul buletinelor de vot.

Daniel Suciu a obținut 205 voturi favorabile, în timp ce 68 de deputați au votat împotrivă. Adversarul său în această competiție a fost deputatul AUR George Simion, care a primit 24 de voturi pentru și 249 împotrivă.

"Fix acum 17 ani intram în politică. Am mai îmbătrânit între timp, în schimb nu s-a schimbat motivaţia. Să ştiţi că a fi în serviciul public este cea mai mare onoare pe care o poate avea un om care alege acest drum în viaţă. Acest lucru, cu adevărat, nu s-a schimbat în ceea ce mă priveşte. Am mai greşit, chiar şi de la acest microfon, dar pană la finalul mandatului vă asigur de toată preţuirea mea.

Rămân acelaşi om raţional şi echilibrat şi sper să fim împreună cu toţii aşa, chiar dacă ne aşteaptă o perioadă foarte complicată şi fierbinte din cauza alegerilor", a menţionat Suciu în plenul Camerei Deputaţilor.

Cine este Daniel Suciu

Daniel Suciu, acum în cel de-al treilea mandat parlamentar, a ocupat recent poziția de vicepreședinte al Camerei Deputaților, după ce anterior a servit ca secretar al aceleași instituții.

În legislatura anterioară, Suciu a condus grupul PSD din Camera Deputaților timp de un an, între 2018 și 2019.

Pe lângă acestea, el a deținut funcțiile de vicepremier și ministru al Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene în guvernul condus de Viorica Dăncilă.

Totodată, în cadrul unei întâlniri recente a Consiliului Politic Național, Adrian Țuțuianu a fost desemnat secretar general al Consiliului Național al PSD.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE