Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cine a fost Liam Payne din trupa One Direction. De la X Factor, la artist internațional

Liam Payne, fostul membru al trupei One Direction, a murit miercuri noapte în Argentina. Artistul britanic, în vârstă de 31 de ani, ar fi căzut de la etajul al treilea al hotelului în care era cazat, a anunțat poliția din Buenos Aires.

Echipele de prim ajutor au confirmat decesul solistului, care ar fi fost găsit în curtea interioară a hotelului. Payne se afla în Argentina pentru a participa la concertul lui Niall Horan, un fost coleg de trupă, organizat pe 2 octombrie.

Liam Payne a ajuns celebru de la vârsta de 16 ani

La 29 august, Liam Payne a sărbătorit împlinirea vârstei de 31 de ani în Marea Britanie, potrivit clipurilor video pe care le-a publicat pe profilul său de pe platforma Snapchat. S-a născut în Wolverhampton, fiind mezinul dintre cei trei copii ai familiei. El a absolvit la colegiul din Wolverhampton, unde a studiat tehnologie muzicală.

Liam Payne a devenit celebru la vârsta de 16 ani, ca membru al trupei One Direction, împreună cu Harry Styles, Zayn Malik, Niall Horan și Louis Tomlinson.

Formația pop a fost înființată în 2010, în timpul celui de-al șaptelea sezon al ediției britanice a emisiunii X Factor, potrivit CNN.

„Îmi place să fiu pe scenă”, a spus Payne despre interpretarea și compunerea melodiilor cu One Direction într-un interviu din 2015 acordat Entertainment Weekly.

Liam Payne, peste 70 de milioane de albume vândute cu One Direction

Alături de colegii de trupă, printre care și Harry Styles, a reușit să vândă peste 70 de milioane de albume.

El a mărturisit că a fost cel mai mândru de implicarea sa pentru scrierea melodiei lor, „What a Feeling”.

„Asta a fost o piesă importantă pe care eu și Louis am scris-o împreună (....) A fost inspirat de un stil Fleetwood Mac. Este doar o melodie plăcută de condus - imaginează-ți că mergi pe coastă”, a spus Payne.

În octombrie 2016, membrii grupului, pe atunci toţi în vârstă de aproximativ douăzeci de ani, au anunţat că iau o pauză nedeterminată, asigurând, totuşi, că doresc să continue. Nu s-au mai reunit niciodată pe scenă sau în studio de atunci.

Payne și-a lansat ulterior albumul solo de debut în 2019, intitulat „LP1”.

În mai 2023, Payne a anunțat că lucra la un nou album despre care era „foarte încântat” și lua în calcul inclusiv organizarea unui turneu.

Seria de concerte era planificată să înceapă în America de Sud în luna septembrie a aceluiași an, însă Payne a trebuit să amâne evenimentele după ce a suferit o infecție la rinichi.

Artistul britanic a vorbit deschis despre abuzul de substanțe. În vara anului 2023, a anunțat că încheiat un tratament și reușise să renunțe la consum șase luni.

În luna martie a acestui an, Payne a lansat piesa „Teardrops”.

Liam Payne a lăsat în urmă cu băiat de șapte ani, din relația cu artista Cheryl Cole, fostă membră a trupei Girls Aloud. Într-un videoclip publicat pe YouTube în 2023, Payne a vorbit despre pentru fiul său, Bear.

„Este minunat. Crește mult prea repede. Este mult mai inteligent decât cred eu că voi fi vreodată. Este o minune”, a împărtășit Payne la acea vreme.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE