Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Surse: Bebelușul răpit de la Maternitatea din Bacău, vândut de mamă cu 5.000 de lei. Femeia a fost reținută

Cazul bebelușului răpit de la Maternitatea din Bacău ascunde detalii șocante. Femeia care l-a răpit ar fi avut, de fapt, o înțelegere cu mama. Ea ar fi convenit să-și vândă bebelușul pentru suma de 5.000 de lei, susțin surse din rândul anchetatorilor. Mai mult, și mama a fost reținută.

Ancheta complexă este coordonată de polițiștii de la IPJ Bacău, precum și de cei de la Inspectoratul General de Poliție Română. Au fost făcute noi audieri în acest caz. Mama bebelușului, o femeie de 33 de ani, a fost interogată, iar la final polițiștii au luat decizia de a o reține pentru complicitate la lipsire de libertate.

Tocmai mama bebelușului ar fi anunțat că din salonul 2 al Maternității ar fi dispărut copilul, iar din acel moment, a început ancheta. Polițiștii au făcut mai multe audieri, au vizualizat imagini de pe camerele de supraveghere și așa au stabilit suspectul - o tânără de 19 ani.

Anchetatorii au stabilit că tânăra ar fi ajuns la un hotel din apropiere, s-ar fi îmbrăcat într-un halat, iar apoi ar fi intrat în interiorul maternității, de unde ar fi luat copilul și ar fi fugit.

„Avans” plătit înaintea nașterii bebelușului

După ce a fost identificată, polițiștii au ajuns la domiciliul acesteia, au găsit bebelușul, dar atunci au aflat că nu vorbim despre un furt întâmplător, ci de o înțelegere.

Tânăra de 19 ani le-ar spus că s-ar fi întâlnit cu mama de 33 de ani și ar fi convenit și prețul: 5.000 de lei. Mai mult, pe 22 aprilie, cele două s-ar fi întâlnit înainte de naștere, în apropierea autogării din Bacău, unde tânăra de 19 ani i-ar fi dat 3.000 de lei din suma totală.

Ulterior, polițiștii au stabilit, în urma discuțiilor cu mama de 33 de ani, că această variantă este una plină de adevăr.

„În urma probatoriului administrat, polițiștii au reținut pentru 24 de ore o tânără de 19 ani, iar femeia de 33 ani este cercetată pentru complicitate la infracțiunea de lipsire de libertate”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău, comisarul Cătălina Crețu, potrivit Agerpres.

Dispariția bebelușului a fost sesizată personalului spitalului de către mama acestuia și ulterior au fost anunțați polițiștii.

„La data de 27 aprilie a.c., în jurul orei 15:10, polițiștii Secției 1 Poliție Bacău au fost sesizați de către personalul medical al unui spital din municipiu despre faptul că din secția de maternitate a dispărut un nou-născut. Polițiștii deplasați la fața locului au identificat mama copilului, o femeie de 33 de ani, din comuna Valea Seacă. Aceasta a născut gemeni la data de 23 aprilie a.c., iar astăzi (duminică - n.r.), în jurul orei 14:45, când s-a dus în salon să îi alăpteze, a observat că unul dintre copii lipsește'', preciza IPJ Bacău.

Nou-născutul a fost găsit de polițiști în locuința unei tinere în vârstă de 19 ani.

Aceasta a fost condusă la sediul poliției pentru audieri, după care a fost reținută sub acuzația de lipsire de libertate. Tânăra le-ar fi spus anchetatorilor că de fapt i-a plătit mamei nou-născutului suma de 5.000 lei pentru a putea lua copilul.

„Fapta s-a produs în intervalul orar când era permis accesul liber al vizitatorilor. Persoana străină, suspectată de săvârșirea faptei, a pătruns în salon după ce nou-născutul a fost alăptat, asigurându-se, astfel, că bebelușul nu va plânge în eventualitatea în care ar fi fost luat din pătuț. Suspecta a venit îmbrăcată în ținută de casă (halat alb, luat peste pijama) pentru a nu trezi suspiciuni în rândul angajaților, pretinzând că este internată pe secția Chirurgie Pediatrică (aflată, până luna trecută, în același imobil cu cel în care există Secția Neonatologie, dar mutată, recent, în pavilionul Pediatrie) și că a venit în vizită la o pacientă care a născut”, a precizat managerul SJU Bacău, Ion-Marius Savin.

Maternitatea Bacău ia măsuri excepționale după cazul bebelușului răpit

Conducerea Consiliului Județean Bacău a cerut implementarea unor măsuri excepționale de securitate la Maternitatea SJU.

Între timp, accesul la liftul din Maternitate este permis doar angajaților spitalului, iar accesul pe secții și în saloane a fost restricționat, prin utilizarea exclusivă a cardurilor electronice de intrare. A fost stabilit un punct de pază permanent, pentru monitorizarea traficului uman și verificarea identității tuturor persoanelor străine care vor să pătrundă în clădire.

Citește și despre ancheta de la Spitalul Municipal din .

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE