Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

De două ori pe zi, Euronews România îți aduce un rezumat al știrilor cu care merită să pornești la drum și, respectiv, cu care să îți închei programul.

Pasagerii din aeroport au de suferit din cauza blocajului IT. Operatorii nu știu când vor fi reluate cursele

  • Șase zboruri au fost anulate și cel puțin zece au întârzieri pe Aeroportul Internațional Henri Coandă, după avaria majoră care afectează vineri sistemele IT din întreaga lume.
  • Operatorii le recomandă pasagerilor să se intereseze înainte de a pleca în călătorie și să ajungă la aeroport cu cel puțin trei ore înainte de zbor.
  • În România, cea mai afectată companie este Wizz Air, care și-a sfătuit pasagerii să vină la aeroport cu cel puțin trei ore înaintea zborului, pentru a le putea fi procesate datele. 

Mai multe detalii despre problemele din aeroporturi din cauza blocajului IT.

Scandal între români și poliție, în Marea Britanie: Au incendiat un autobuz și au răsturnat o mașină

  • Au fost proteste violente pe străzile din orașul Leeds din Marea Britanie, iar mai mulți români au fost implicați.
  • Revolta a izbucnit după ce asistenții sociali ar fi încercat să ia în grija statului cinci copii de la o familie din zonă, susține presa locală.
  • Reprezentații Ministerului de Externe au transmis că vineri consulul general al României la Manchester a avut o serie de întâlniri cu reprezentanții autorităților locale din Leeds implicate în gestionarea situației care a avut la bază acțiunea de preluare a patru cetățeni români minori în grija serviciilor sociale locale”.

Ce măsuri au fost luate în urma scandalului dintre români și poliție, în Marea Britanie.

E lege: Cel puţin o producţie a instituţiilor de spectacole trebuie să fie accesibilă persoanelor cu handicap

  • Klaus Iohannis a promulgat vineri o lege care prevede ca cel puţin o producţie a instituţiilor de spectacole trebuie să fie accesibilă persoanelor cu handicap.
  • Actul normativ completează articolul 21 din Legea privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.
  • La sfârșitul lui 2023, peste 900 de mii de români au fost încadrați într-un grad de handicap.

Citește de când va intra în vigoare măsura prin care cel puţin o producţie a instituţiilor de spectacole trebuie să fie accesibilă persoanelor cu handicap.

The Post: Barack Obama crede că Biden ar trebui să-şi reconsidere candidatura pentru un nou mandat

  • Fostul preşedinte democrat al SUA din perioada 2009-2017, Barack Obama, a afirmat în cercul său apropiat că fostul său vicepreşedinte şi actual lider la Casa Albă, Joe Biden, ar trebui să-şi reconsidere în mod serios candidatura pentru un nou mandat, scrie joi ziarul Washington Post.
  • Barack Obama le-a spus apropiaţilor săi în ultimele zile că şansele de victorie ale preşedintelui Biden s-au diminuat foarte mult, mai ales în urma dezbaterii electorale din 27 iunie cu contracandidatul său republican Donald Trump.
  • Obama este nevoit să găsească un echilibru într-o situație delicată: cum să pună în balanță opoziția în creștere față de continuarea campaniei președintelui Biden cu loialitatea sa față de fostul său contracandidat.

Citește de ce Barack Obama crede că Biden ar trebui să-şi reconsidere candidatura pentru un nou mandat.

În ritm de cha-cha spre Paris. Mălina Călugăreanu e singura reprezentantă a scrimei românești la Jocurile Olimpice de vară

  • A mai rămas o săptămână până la startul Jocurilor Olimpice, iar floretista Mălina Călugăreanu va fi singura reprezentantă a scrimei românești la Paris.
  • Înainte de a se apuca de acest sport, ea a făcut dansuri și ar dori să sărbătorească o medalie olimpică în pași de cha-cha-cha pe Champs-Elysees. 
  • 107 sportivi români vor participa, între 26 iulie și 11 august 2024, la cea mai importantă competiție sportivă din lume.

Mai multe informații despre participarea floretistei Mălina Călugăreanu la Jocurile Olimpice.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE