De două ori pe zi, de la orele 7.30 și 20.00, Euronews România îți aduce un rezumat al știrilor cu care merită să pornești la drum și, respectiv, cu care să îți închei programul.
Charlie Ottley promovează Oltenia de sub munte ca geoparc UNESCO. ”Merită să fie una dintre destinaţiile de neratat din Europa”
- Ottley s-a aflat zilele acestea în localitatea Costești din județul Vâlcea.
- Jurnalistul susține că România ar trebui să mizeze pe ”turismul de aventură, turismul în sălbăticie şi în natură”.
- Britanicul a mărturisit că în această regiune peisajele care sunt absolut uluitoare.
Citește despre motivul pentru care Charlie Ottley vrea să promovează Oltenia de sub munte.
Libertate prin muzică, în timpul comunismului. Vocea lui Andrei Voiculescu aducea mesajele românilor la radio Europa Liberă
- În timpul regimului comunist, speranțele tinerilor români de a trăi în libertate luau forma unor scrisori și cărți poștale adresate lui Andrei Voiculescu.
- Emisiunile muzicale pe care le-a realizat la Europa Liberă timp de 20 de ani au atras milioane de ascultători fideli.
- Și după căderea regimului comunist, legenda Andrei Voiculescu a însemnat, în continuare, vocea libertății prin muzică.
Descoperă cum a devenit vocea lui Andrei Voiculescu asociată cu libertatea prin muzică.
Republica Moldova efectuează un exercițiu militar în apropiere de Transnistria. Care este scopul manevrelor
- Republica Moldova a început un exerciţiu militar în apropiere de Transnistria, regiunea separatistă controlată de trupele ruse.
- Anunțul a fost făcut duminică de către Ministerul Apărării de la Chișinău.
- Republica Moldova vrea să adere la Uniunea Europeană, însă se consideră amenințată de Rusia, în contextul războiului din Ucraina.
Află care este scopul exercițiului militar desfășurat de Republica Moldova.
Cum arată primele imagini generate de activitatea cerebrală umană cu ajutorul inteligenței artificiale. Descoperirea cercetătorilor japonezi
- Oamenii de știință din Japonia au reușit să creeze în premieră imagini cu obiecte și peisaje generate de activitatea cerebrală umană, cu ajutorul inteligenței artificiale.
- Cercetătorii japonezi susțin că tehnologia denumită ”decodare a creierului” permite vizualizarea conținutului perceptiv, bazat pe activitatea cerebrală.
- Descoperirile făcute în cadrul studiului ar putea fi aplicate în domeniul medical şi al asistenţei sociale.
Loading. Cum a devenit World of Warcraft un fenomen cultural mondial
- World of Warcraft, un joc în care un numǎr mare de playeri interacționează unul cu celălalt, într-o lume virtuală, de multe ori fantastică, este fenomenul care a luat lumea prin surprindere.
- La începutul anilor 2000, studiourile Blizzard aveau în plan să scoată pe piață o lume virtuală conectată online, un fel de reinterpretare a genului mmorpg, în care cooperarea și socializarea dintre jucători să devină un element principal.
- Jucătorii interpretează anumite roluri ale caracterelor ficționale pe care tot ei le creează. Dar de ce a ajuns Warcraft un fenomen mondial?
Află cum a devenit World of Warcraft un fenomen cultural mondial.