Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

De două ori pe zi, Euronews România îți aduce un rezumat al știrilor cu care merită să pornești la drum și, respectiv, cu care să îți închei programul.

Românii sunt foarte căutați de angajatorii străini. Salariile oferite, în afara țării, sunt chiar și de 3-4 ori mai mari

Companiile din afară sunt din ce în ce mai interesate de angajații români, iar salariile oferite sunt și de 3-4 ori mai mari decât cele din țara noastră.

Spre exemplu, un inginer software poate câștiga lunar, în Germania, 6.500 de euro net plus beneficii, în timp ce un muncitor în depozit, în Olanda, poate câștiga între 1.800 și 2.000 de euro pe lună plus beneficii.

Și dacă la noi, un muncitor în construcții câștigă în medie puțin peste o mie de euro, în străinătate vorbim despre un salariu mediu de 2.500 de euro.

Află de ce românii nu sunt interesați, totuși, de joburi în străinătate.

Kamala Harris către donatorii democraţi: Vom câştiga aceste alegeri

Vicepreşedinta SUA Kamala Harris le-a dat vineri asigurări marilor donatori democraţi că partidul va câştiga alegerile prezidenţiale din 5 noiembrie, pe măsură ce mai mulţi legiuitori i-au cerut partenerului ei de tandem, preşedintele Joe Biden, să se retragă din cursa electorală, informează Reuters.

"Vom câştiga aceste alegeri", a insistat ea într-un apel telefonic stabilit intempestiv, menit să liniştească donatorii, potrivit unei persoane care a participat la conversaţie. "Ştim care candidat la aceste alegeri pune poporul american pe primul loc: preşedintele nostru, Joe Biden", a declarat Harris.

Citește mai multe despre alegerile din SUA.

Șeful diplomației americane avertizează: Iranul, capabil să producă material fisionabil pentru o armă nucleară în una sau două săptămâni

Iranul are capacitatea de a produce material fisionabil în vederea fabricării unei arme nucleare într-un termen de "una sau două săptămâni", a declarat vineri secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, relatează AFP.

"Situaţia actuală nu este bună. Iranul, din cauza încetării acordului nuclear, în loc să fie la cel puţin un an distanţă de a avea capacitatea de a produce material fisionabil pentru o armă nucleară, este acum probabil la o săptămâna sau două de a putea face acest lucru", a afirmat şeful diplomaţiei americane în cursul unui forum în Colorado (vest), precizând totodată că Iranul "nu a pus la punct o armă".

Citește mai multe despre capacitatea Iranului de a produce material fisionabil în vederea fabricării unei arme nucleare.

Moda, între Belle Epoque și Interbelic. Expoziția ”Feminitatea veacului trecut” este deschisă până în 20 septembrie

Zeci de rochii, pălării sau genți din secolul 20 sunt expuse în București în această vară. Expoziția - Feminitatea veacului trecut, de la Belle Epoque la Interbelic, îi așteaptă pe pasionații de artă vestimentară și istorie, la Casa Eliad, din Capitală.

La Casa Eliad ne întoarcem în timp, în secolul 20. Fiecare haină sau accesoriu are o poveste în spate.

Citește mai multe despre expoziția Moda, între Belle Epoque și Interbelic.

Cel puțin treisprezece morți, printre care și copii, după un raid aerian asupra a două tabere de refugiați din Gaza

Treisprezece persoane au fost ucise într-un raid aerian israelian asupra a două tabere de refugiați din centrul Gazei, potrivit Ministerului Sănătății din teritoriu, citat de euronews.com

Echipele de ambulanță palestiniene au declarat că o femeie și trei copii se numără printre morți în taberele de refugiați Nuseirat și Bureij, de unde au transportat cadavrele la spitalul Al-Aqsa Martyrs din apropiere.

Citește mai multe despre raidul aerian asupra a două tabere de refugiați din Gaza.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE