Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

De două ori pe zi, Euronews România îți aduce un rezumat al știrilor cu care merită să pornești la drum și, respectiv, cu care să îți închei programul.

Avocatul Sabin Gherdan, după ce SUA contestă decizia TAS: Nu au ridicat nicio obiecțiune. Șansele sunt infime

  • Reprezentanții Statelor Unite nu au ridicat ”nicio obiecțiune” la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne în timpul deliberărilor încheiate cu decizia ca Ana Maria Bărbosu să primească medalia de bronz.
  • Chiar dacă delegația americană a anunțat că va face recurs, motivele sunt ”extrem de restrânse”, iar șansele ca gimnasta Jordan Biles să păstreze medalia ”sunt infime”, a declarat avocatul Sabin Gherdan, în direct la Euronews România.
  • În emisiunea ”Global Weekend” de la Euronews România, Sabin Gherdan, avocatul care a reprezentat gimnastele României la TAS, a reacționat după ce SUA va contesta decizia Tribunalului de la Lausanne prin care gimnasta Jordan Biles trebuie să dea înapoi medalia de bronz.

Citește mai mult despre declarațiile avocatului Sabin Ghrdan, despre decizia TAS

Volodimir Zelenski confirmă operaţiunea militară în Kursk

  • Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a confirmat pentru prima dată sâmbătă că forţele ucrainene luptă în regiunea rusă Kursk, relatează Reuters, potrivit Agerpres.
  • Zelenski a afirmat că operaţiunea face parte din eforturile Kievului de a restabili justiţia după invazia Rusiei în 2022.
  • În discursul său video de noapte, preşedintele a spus că a discutat despre operaţiune cu comandantul şef ucrainean Oleksandr Syrskyi, fără a uita de luptele dificile cu care se confruntă trupele ucrainene pe frontul de est.

Citește mai mult despre luptele armatei ucrainene în zona Kursk

Sam Smith, apariție spectaculoasă la UNTOLD 2024. Artistul a cântat despre drepturile LGBTQ, îmbrăcat în rochie

  • Sam Smith, artistul principal al celei de-a treia nopți de festival UNTOLD, a oferit o apariție spectaculoasă pe scena din Cluj-Napoca.
  • Britanicul a cântat într-o rochie de gală, iar alături de echipa sa coregrafică a creat un adevărat spectacol.
  • De asemenea, persoanele cu deficiențe de auz au trăit emoția puternică a show-ului datorită traducătorilor care au făcut posibilă experiența.

Citește mai mult despre apariția spectaculoasa a lui Sam Smith, la Untold

Gărzile Revoluționare fac exerciții militare în vestul Iranului. Israel se așteaptă la o lovitură a Teheranului

  • Corpul Gărzilor Revoluționare Islamice (IRGC) efectuează exerciții militare în vestul Iranului care vor avea loc până marți, a anunțat agenția iraniană de presă IRNA, citată de Reuters.
  • Iranul a amenințat că va ataca Israelul, pentru a răzbuna uciderea șefului grupării Hamas, Ismail Haniyeh, pe 31 iulie, la Teheran.
  • La începutul săptămânii, ministrul israelian de Externe, Israel Katz, a avertizat că Iranul a decis să lanseze un atac asupra Israelului, potrivit Jerusalem Post.

Citește mai mult despre exercițiile militare din vestul Iranului

Comitetul Olimpic din SUA contestă decizia TAS prin care Jordan Chiles trebuie să dea medalia înapoi

  • Oficialii Comitetului Olimpic din SUA au anunțat că vor contesta decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne prin care gimnastei americane Jordan Chiles i s-a cerut să returneze medalia de bronz câștigată la exercițiul la sol de la Jocurile Olimpice de la Paris, potrivit CBSnews.
  • "Credem cu tărie că Jordan a câștigat pe bună dreptate medalia de bronz și au existat erori grave atât în punctarea inițială de către Federația Internațională de Gimnastică (FIG), cât și în procesul ulterior de apel al TAS, care trebuie abordate", se arată în declarația Comitetului Olimpic și Paralimpic al SUA (USOPC).
  • Comitetul Internațional Olimpic a transmis că va lua legătura cu USOPC pentru ca Jordan Chiles să returneze medalia de bronz.

Citeșe mai mult despre demersurile Comitetului Olimpic din SUA

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE