Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Sam Smith, apariție spectaculoasă la UNTOLD 2024. Artistul a cântat despre drepturile LGBTQ, îmbrăcat în rochie

Sam Smith, artistul principal al celei de-a treia nopți de festival UNTOLD, a oferit o apariție spectaculoasă pe scena din Cluj-Napoca. Britanicul a cântat într-o rochie de gală, iar alături de echipa sa coregrafică a creat un adevărat spectacol. De asemenea, persoanele cu deficiențe de auz au trăit emoția puternică a show-ului datorită traducătorilor care au făcut posibilă experiența.

Sam Smith: "Seara aceasta este despre libertate, bine? Așa că, vă rog, toată lumea să se distreze cu noi în seara asta. Vă iubim atât de mult și abia așteptăm să dansăm împreună cu voi. Bucurați-vă de spectacol!"

Câștigător a patru Premii Grammy și un Oscar, Sam Smith a transformat scena UNTOLD într-un spectacol de cabaret. Anul acesta, artistul sărbătorește zece ani de la albumul său de debut cu un turneu de nouă concerte în șapte țări. România este a cincea țară din turneu, care include și Suedia, Portugalia, Spania și Germania până la finalul verii.

Fanii au fost încântați

"Momentul preferat a fost cand a cantat How do you sleep. Aia este melodia mea preferată si mă bucur foarte mult ca am avut ocazia să-l văd live când o cântă. A fost minunat."

"Este o emoție care este deosebită față de micile concerte la care am luat parte până acum"

Sam Smith: "Acesta a fost visul meu de când eram mic, să stau pe scenă așa. Așa că este uimitor!"

Momentul surpriză a concertului a fost trecerea lui Sam Smith de la haine simple la o rochie de gală cu umerii goi în care a cântat restul melodiilor. Spre surprinderea multora, fanii au fost încântati și au aclamat asumarea artistului.

"A fost cu adevărat unic să văd cât de bine a fost acceptat aici, într-o țară care este considerată a nu fi foarte receptivă la astfel de persoane."

"Da, a fost neașteptat, dar cumva vorbind între noi, nu cred că suntem pregătiți pentru un show de genul ăsta."

"Mi s-a părut superb, tot ce-au făcut ei mi s-a părut superb. S-a auzit și foarte bine, a cântat impecabil, adică bine, e Sam Smith, știm ce face."

Muzica și emoția, accesibile și pentru persoanele cu deficiențe de auz

Muzica și emoția transmise de Sam Smith au fost accesibile și pentru persoanele cu deficiențe de auz. Lavinia Chițu și Alex Sturz, care asigură interpretarea în limbajul semnelor pe parcursul festivalului, au avut grijă ca toți participanții să trăiască o experiență de neuitat.

Lavinia Chițu: "A fost extraordinar, a fost incredibil, nu am cuvinte. Exact cum a spus, este o legendă, așa cum a spus la început, am tradus și la Lenny și acum la Sam Smith. Am avut doar câteva piese, mai mult a avut colegul meu Alex, care este hipoacuzic și este muzica lui preferată."

Alex Sturz: "M-am pregătit cu două săptămâni înainte. Nu a fost ușor, a fost greu, dar sunt un luptător pentru că ador foarte mult muzica lui. Imi doream foarte mult să pot să traduc melodiile lui pe o scenă pentru oamenii surzi."

Spre finalul nopții, totul a fost cuprins de un spectacol de lumini și artificii pe beat-urile electronice ale celor de la Swedish House Mafia. În ultima zi a festivalului vor urca pe scenă Milky Chance, Mahmut Orhan și Martin Garrix.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE