Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

CES 2025. De la televizorul cu display transparent care îți știe filmele preferate, la cel care se transformă într-o galerie de artă

Experiența imersivă este trendul pe care îl propun producătorii de dispozitive inteligente la Consumer Electronics Show 2025, în Las Vegas. Gigantul sud-coreean LG a anunțat că televizorul OLED cu display transparent pe care l-a dezvoltat are un preț de aproape 60.000 de dolari, cam cât o mașină de lux. E dotat cu inteligență artificială și îi poate sugera utilizatorului sau familiei acestuia la ce filme sau emisiuni să se uite, în funcție de preferințele fiecăruia.

În schimb, chinezii de la Hisense propun televizorul tablou care, la apăsarea unui buton, se poate transforma într-o operă de artă.

Euronews România relatează de la CES 2025 pentru a vă prezenta unele dintre cele mai inedite dispozitive inteligente.

Sud-coreenii de la LG au adus în Las Vegas modelul LG Signature OLED T, despre care susțin că este primul televizor OLED transparent wireless din lume. Cu o diagonală de 77 de inci, este conceput pentru a se conecta wireless cu celelalte gadgeturi din casă, cum ar fi sistemul de sunet sau receiverul.

Datorită display-ului transparent, acest televizor se poate transforma într-un element important de design.

„Acesta este televizorul LG OLED prin care poți vedea atunci când nu te uiți la televizor. În mod normal, punem televizorul în dreptul unui perete, dar prin faptul că este wireless și transparent am mai multă libertate unde îl pot pune în cameră. În momentul în care îl opresc, ecranul OLED este dat la o parte și pot vedea prin ecran și pot vedea prin cameră.

Este și un obiect de design, ceva ce îți îmbunătățește spațiul în care locuiești datorită modului în care expune conținutul. Când e închis, poate afișa un acvariu pe ecran, poate arăta și animații artistice care par că plutesc pentru că sunt redate de un display transparent”, a declarat Gregg Lee, reprezentant LG, pentru Euronews România.

Televizorul recunoaște vocea utilizatorului și îi poate face sugestii de filme datorită inteligenței artificiale

Producătorii spun că au fost nevoiți să adapteze inteligența artificială care devine, mai nou, inteligență afectivă, în așa fel încât să poată înțelege preferințele utilizatorilor.

„Începem o tranziție în care inteligența artificială este mai mult o inteligență afectivă, iar concentrarea este asupra clientului. Când folosești televizoarele LG, acestea pot recunoaște utilizatorul datorită identificării vocale. Dacă îmi configurez profilul, al soției, fiecare are propriul profil.

În loc să te autentifici, cer televizorului să-mi găsească să mă uit la ceva legat de sport și atunci îmi recunoaște vocea. Va găsi de fapt programele de care sunt interesat.

Intră soția mea în cameră, ia telecomanda și îi spune televizorului: găsește-mi ceva la care să mă uit. Atunci îi recunoaște vocea în loc să caute pe profilul meu. Va căuta pe profilul ei, pe baza istoricului ei de căutare”, a spus reprezentantul firmei sud-coreene.

Televizorul are o diagonală de 77 de inci și redă imagini la rezoluție 4K. Prețul anunțat este de 59.999 dolari.

Televizorul care se transformă în tablou

La CES, trendul televizoarelor care pot deveni o operă de artă a luat amploare. De exemplu, chinezii de la Hisense propun un model cu ramă ce imită lemnul și poate afișa sute de tablouri create de artiști celebri, precum Pablo Picasso sau Vincent van Gogh.

„Cu modelul Hisense Canvas, le oferim clienților posibilitatea de a avea artă cu ajutorul tehnologiei. Avem o ramă în jurul display-ului. Asta permite să reproducă și să se asemene cu o operă de artă. De asemenea, are un display mat datorită căruia ai senzația că ai o pictură în casă.

În meniu avem o interfață ușor de folosit. Clienții pot selecta orice imagine vor. Televizorul vine cu aproape 100 de imagini preîncărcate. De asemenea, oferim acces la peste 1.000 de imagini de la artiști celebri, precum van Gogh, Monet. Avem acces la galerii datorită muzeului Luvru”, a spus Ziyaad Kanjee, reprezentant Hisense.

Aceeași companie a integrat în modelele sale asistentul Google care poate fi acționat vocal cu ajutorul telecomenzii. În acest mod, poate genera informații utile utilizatorilor.

„Putem observa transferul către hub-ul locuinței, cu calendarul tău, casa inteligentă și aplicația pentru vreme. Mai mult, poți folosi asistentul Google ca în mod normal. Cu ajutorul unui microfon integrat în telecomandă și un altul de proximitate inclus în televizor poți face asta:

Ok, Google! Spune-mi cum e vremea. Acum în Las Vegas sunt 58 de grade Fahrenheit (14 grade Celsius) și este soare.

De asemenea, ai posibilitatea de a folosi asistentul Google pentru a găsi conținut media. De exemplu, Google, Jurassic World Dominion. Aici avem un sinopsis al filmului, ce părere au oamenii despre el, precum și un trailer”, a spus un reprezentant al companiei.

Un astfel de model de televizor are un preț de pornire de 1.000 de dolari pentru varianta de 55 de inci.

Cum arată monitorul de gaming care se curbează la atingerea unui buton

De asemenea, LG a prezentat la CES primul monitor care se poate curba, în funcție de preferințele utilizatorilor.

„În modul plat e perfect atunci când te uiți la filme pe Netflix sau când lucrezi la un document de prezentare sau faci un design.

Apeși pe telecomanda care vine cu acest monitor și se va curba. Îl poți regla cum vrei ca să ai propria experiență, fie că e plat sau curbat pentru a obține acea experiență imersivă. E grozav pentru gaming, o experiență imersivă de gaming”, a explicat Martin Anthony Valdez, reprezentant LG, pentru Euronews România.

Un astfel de monitor de gaming poate să ajungă la un preț de 4.000 de dolari.

Lenovo a lansat primul laptop cu ecran extensibil la CES 2025

Compania chineză Lenovo a adus la CES 2025 un model de laptop ce își poate modifica dimensiunea ecranului la apăsarea unui buton.

VEZI GALERIA
5 imagini

sursă foto: Lenovo

Lenovo ThinkBook Plus Gen 6 Rollable AI PC are un ecran OLED de 14 inci ce, la apăsarea unui buton, se mărește la 16,7 inci.

Modul portret al acestui ecran e util pentru lucrul la documente și la programare. Windows 11 se ajustează automat la noua rezoluție a ecranului atunci când este apăsat butonul pentru a desfășura spațiul suplimentar de afișare. De asemenea, Lenovo oferă un software dedicat prin care partea inferioară a ecranului poate fi folosită ca un al doilea ecran virtual, iar Windows le poate ajusta ca două ecrane diferite.

Lenovo a anunțat că acest model de laptop va avea un preț de pornire de 3.499 de dolari,  când va fi pus în vânzare în primul trimestru.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE