Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cele mai scumpe transferuri în fotbal din această vară. Adversara FCSB din UEL, Man. United, a plătit o sumă imensă pentru un puști de 18 ani

30 august a fost ultima zi de transferuri în fotbal, în majoritatea campionatelor importante din Europa, iar marile cluburi au cheltuit din nou sume imense.

Julian Alvarez, cel mai scump transfer al verii 2023/2024

Cel mai scump transfer al verii a fost cel al lui Julian Alvarez, care a plecat de la Manchester City la Atletico Madrid, pentru 75 de milioane de euro. Atacantul de 24 de ani a fost eroul Argentinei în decembrie 2022, când a devenit campion mondial cu naționala țării sale.

Valoarea sa actuală de piață este de 90 de milioane de euro, așa că Atletico se poate felicita că a plătit „doar” 75 de milioane. În sezonul trecut, Julian Alvarez a jucat în 54 de meciuri oficiale la Manchester City, a marcat 19 goluri și a dat 13 pase decisive. La naționala Argentinei, Julian Alvarez are 36 de selecții și 9 goluri.

Al doilea jucător în acest top este Dominic Solanke, care a plecat de la Bournemouth la Tottenham, în schimbul a 64 de milioane de euro. Atacantul englez de 26 de ani are o cotă de piață de 40 de milioane de euro, conform publicației de specialitate Transfermarkt.

Format de Chelsea, Solanke a câștigat șase trofee cu această echipă, în special la juniori. La Bournemouth a ajuns în ianuarie 2019, unde a impresionat. În sezonul trecut, el a avut o medie de un gol la două meciuri. A jucat în 42 de partide oficiale, a marcat 21 de goluri și a dat 4 pase decisive.

Al treilea dintre cele mai scumpe transferuri ale verii este Leny Yoro, care a plecat de la Lille la Manchester United, pentru 62 de milioane de euro. Suma este una foarte mare dacă avem în vedere că Yoro are doar 18 ani, însă jocul lui sigur și fără prea multe greșeli ca fundaș central, l-a propulsat la unul dintre cele mai bogate cluburi din lume, Manchester United, viitoarea adversară a lui FCSB în Europa League.

El a prins deja și o selecție în echipa națională a Franței. În sezonul trecut, Leny Yoro a jucat în 44 de meciuri oficiale la Lille și a marcat 3 goluri.

Cele mai scumpe transferuri din vara 2023/2024:

  • Julian Alvarez, de la Manchester City la Atletico Madrid, pentru 75 de milioane de euro
  • Dominic Solanke, de la Bournemouth la Tottenham, pentru 64 de milioane de euro
  • Leny Yoro, de la Lille la Manchester United, pentru 62 de milioane de euro
  • Amadou Onana, de la Everton la Aston Villa, pentru 60 de milioane de euro
  • Joao Neves, de la Benfica la PSG, pentru 60 de milioane de euro
  • Pedron Neto, de la Wolverhampton la Chelsea, pentru 60 de milioane de euro
  • Moussa Diaby, de la Aston Villa la Al-Ittihad, pentru 60 de milioane de euro
  • Dani Olmo, de la Leipzig la Barcelona, pentru 55 de milioane de euro
  • Teun Kopmeiners, de la Atalanta la Juventus, pentru 55 de milioane de euro
  • Michael Olise, de la Crystal Palace la Bayern Munchen, pentru 53 de milioane de euro

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE