Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

FCSB - Manchester United, în Europa League. Valoarea jucătorilor „Diavolilor" e de peste 4 ori mai mare decât a tuturor celor 16 echipe din Liga 1

După 1-1 și 1-0 cu Lask Linz, FCSB s-a calificat în faza principală a Europa League, acolo unde și-a aflat adversarele. Iar printre ele se află și Manchester United. Britanicii nu mai au nevoie de nicio prezentare, dacă avem în vedere că numele spune totul și că oricine știe ce înseamnă acest club.

  • Adversarii lui FCSB din faza principală a Europa League: Manchester United, PAOK Salonic (antrenată de Răzvan Lucescu), Rangers (echipă unde este legitimat Ianis Hagi), Olympiacos, Hoffenheim, Midtjylland, Qarabag și RFS.

Manchester United, locul 2 în topul celor mai valoroase cluburi din lume

Un aspect deosebit iese în evidență, valoarea de piață a clubului de pe „Teatrul Viselor". Cu toate că nu prea s-a lipit de mari trofee în ultimul deceniu, în special după despărțirea de marele Sir Alex Ferguson, Manchester United continuă să fie unul dintre cele mai „scumpe” cluburi de fotbal de pe planetă, din punct de vedere economic și se află pe locul secund în lume.

Pe primul loc este campioana în exercițiu din Champions League, Real Madrid, care deține și recordul de trofee în această competiție, cu 15 de astfel de distincții în vitrină. Următoarea este AC Milan, cu 7 trofee.

Dacă Madridul are o valoare de piață de 6,6 miliarde de dolari, potrivit Forbes, Echipa de pe Old Trafford este cotată la 6,55 de miliarde de dolari (5,91 miliarde de euro), adică la o diferență foarte mică față de spanioli. Însă aceste sume sunt relative și, în orice caz, "Diavolii" sunt de mult timp în top.

Conform unui alt studiu, cel făcut de portalul Sportico (companie ce aparține de PMC), valoarea lui United ar fi de 5,7 miliarde de euro. Aceste sume se calculează pe baza a trei indicatori economici și comerciali. FCSB nici nu apare în aceste ierarhii, care cuprind 100 de echipe.

Manchester United are o valoare a jucătorilor de peste 25 de ori mai mare decât cea a FCSB

Dacă vorbim de valoarea lotului, Manchester United se află pe locul 9 în lume. Jucătorii legitimați la club sunt cotați la o sumă totală de 874,35 milioane de euro, conform publicației de specialitate Transfermarkt.

De altfel, în această vară, United a făcut un transfer de 60 de milioane de euro, mijlocașul Manuel Ugarte, adus de la PSG. Evident că britanicii își permit astfel de sume și chiar și altele mai mari. De exemplu, cel mai scump fotbalist adus vreodată pe Old Trafford a fost Paul Pogba, care a costat 105 milioane de euro în august 2016.

În comparație, lotul celor de la FCSB valorează 35,3 milioane de euro, tot din punct de vedere al costului total al jucătorilor, potrivit aceleiași surse. Cel mai valoros este Darius Olaru, cotat la 7 milioane de euro. Patronul Gigi Becali susține că mijlocașul are o clauză de 5 milioane de euro pentru a se putea transfera în această perioadă de mercato.

În istoria sa, cel mai scump jucător cumpărat de FCSB a fost Florinel Coman, adus de la Viitorul, în august 2017, pentru 3 milioane de euro.

  • Valoarea lotului lui Manchester United este de peste 4 ori mai mare decât valoarea totală a celor 16 echipe din SuperLiga României.

La capitolul trofee, clubul înființat în 1878 are în palmares 20 de titluri de campioană în Premier League, 13 Cupe ale Angliei, 6 Cupe ale Ligii Angliei, 21 de Supercupe ale Angliei, 3 trofee Champions League, o Cupă a Cupelor, o Supercupă UEFA, un Campionat Mondial al Cluburilor și o Cupă Intercontinentală.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE