Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cel puţin şapte morţi în urma unei lovituri israeliene asupra unei şcoli din Gaza

Apărarea Civilă din Fâşia Gaza a anunţat marţi că cel puţin "şapte cadavre", cinci bărbaţi şi doi copii, conform unui prim bilanţ, au fost scoase de sub dărâmăturile unei şcoli din oraşul Gaza, care adăpostea mii de persoane refugiate, lovită într-un atac aerian israelian, relatează AFP.

"Continuăm căutările după cadavre sub dărâmăturile şcolii Moustafa Hafiz", a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al Apărării Civile din Gaza, Mahmoud Bassal.

"Sunt cel puţin 15 răniţi, între care femei şi copii, după ce un avion israelian a lansat o bombă asupra clădirii care găzduia mii de persoane refugiate", a adăugat el.

AFP nu poate verifica din surse independente acest bilanţ.

Explicațiile armatei israeliene

La rândul ei, armata israeliană a afirmat că a efectuat "o lovitură ţintită asupra teroriştilor care operau într-un centru de comandă al Hamas (...) ascuns în şcoala" Moustafa Hafiz.

La începutul lunii august, armata israeliană a bombardat o altă şcoală, al-Tabiine, în oraşul Gaza, în nordul teritoriului palestinian, provocând revoltă la nivel internaţional. Apărarea Civilă a raportat atunci 93 de morţi, între care cel puţin 11 copii şi şase femei.

Armata israeliană a declarat că "a identificat până acum 31" de luptători ai grupărilor Hamas şi Jihadul Islamic, două mişcări armate din Fâşia Gaza, "eliminaţi" în urma loviturii aeriene asupra şcolii, care găzduia şi persoane refugiate.

În ultimele săptămâni, armata israeliană a lovit mai multe şcoli din Fâşia Gaza, mai ales în oraşul Gaza, şi a acuzat că acestea găzduiesc centre de comandă ale Hamas, acuzaţie respinsă de mişcarea islamistă palestiniană.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE