Deținerea unui cont verificat nu mai are legătură doar cu statutul de celebritate pe rețelele de socializare, pentru că Facebook, Instagram și Twitter au adoptat o nouă strategie. Astfel, utilizatorii vor trebui să plătească pentru a obține așa numita bifă albastră. Compania Meta, controlată de Mark Zuckerberg, a anunțat că serviciul ”Meta Verified” va însemna acces la o serie de funcții ce vor contribui la sporirea securității, precum și la facilități prin care își vor putea monetiza conținutul.
Utilizatorii care se abonează la serviciul Meta Verified beneficiază de acces la o serie de opțiuni exclusive și de asistența, într-un mai facil, pentru conturile Meta.
Cum se cumpără bifa albastră pentru a avea contul verificat pe Facebook și Instagram
Pentru a cumpăra așa numită ”bifă albastră”, utilizatorii Facebook trebuie să intre în setările contului, la rubrica ”administrare conturi” și apoi în meniul ”Meta Verified”.
Compania Meta solicită utilizatorilor să furnizeze un act de identitate emis de autoritățile statului din care provin, în așa fel încât să poată verifica identitatea persoanelor, proces ce poate dura aproape 48 de ore, conform Zdnet.com.
Serviciul de ”cont verificat” costă 14,99 dolari pe lună în cazul utilizatorilor care folosesc aplicațiile mobile Facebook sau Instagram. În schimb, același serviciu costă 11,99 dolari pe lună în cazul folosirii versiunii web a Facebook.
Cei care vor să aibă bifa atât pe Facebook, cât și pe Instagram trebuie să plătească separat pentru fiecare serviciu.
Mai am nevoie de ”Meta Verified” dacă am deja contul verificat pe Facebook sau Instagram?
Dacă aveți deja bifa albastră pe Instagram sau Facebook, nu trebuie să vă abonați la Meta Verified pentru a o păstra. În schimb, cei care nu se abonează la noul serviciu nu vor beneficia de funcțiile exclusive incluse în acest pachet.
Ce funcții vor primi utilizatorii care se abonează la Meta Verified
Utilizatorii care se abonează la Meta Verified vor primi acces la o serie de sticker pentru story-uri pe care le pot folosi pe Facebook și Instagram. De asemenea, vor primi 100 de stele Facebook în fiecare lună, o monedă digitală a Facebook care le permite creatorilor să-și monetizeze conținutul din timpul transmisiunilor live.
Pentru a aplica la abonamentul ”Meta Verified”, utilizatorii trebuie să aibă cel puțin 18 ani și să furnizeze o fotografie a unui act de identitate emis de stat.
Cât costă Twitter Blue și de ce caracteristici beneficiază abonații
Twitter Blue, abonamentul plătit la platforma deținută de Elon Musk, este disponibil și în România, pe versiunile pentru web, iOS și Android ale aplicației, începând din luna iunie.
Noile abonamente la Twitter Blue sunt disponibile în prezent pe web, iOS sau Android doar în Statele Unite, Marea Britanie, Canada, Australia, Noua Zeelandă, Japonia, Brazilia, Indonezia, India, Arabia Saudită, Franța, Germania, Spania, Italia, Portugalia, Olanda, Polonia, Irlanda, Belgia, Suedia, România, Cehia, Finlanda, Danemarca, Grecia, Austria, Ungaria, Bulgaria, Lituania, Slovacia, Letonia, Slovenia, Estonia, Croația, Luxemburg, Malta și Cyrpus, cu planuri de extindere.
Cât costă Twitter Blue în România
Prețul abonamentului Twitter Blue în România diferă în funcție de dispozitiv:
- Twitter Blue pe versiunea web: 37 lei pe lună sau 390 lei pe an (însemnând 32,5 lei pe lună);
- Twitter Blue pe versiunea iOS: 51 lei pe lună sau 530 lei pe an (însemnând 44 lei pe lună);
- Twitter Blue pe versiunea Android: 51 lei pe lună sau 530 lei pe an (însemnând 44 lei pe lună);
Cum se activează Twitter Blue
- Navigați în meniul Profil din aplicația Twitter sau de pe twitter.com
- Selectați Twitter Blue
- Selectați butonul Abonare
- Dacă nu ați făcut-o deja, vi se va cere să vă verificați numărul de telefon
- Urmați instrucțiunile de cumpărare în aplicație pentru iOS sau Android și confirmați plata abonamentului pe web
Ce oferă Twitter Blue abonaților
Pe lângă bifa de culoare albastră care este adăugată conturilor, abonații care au abonamentul Twitter Blue mai beneficiază de următoarele caracteristici:
Tweeturi mai lungi: Tweeturile mai lungi le permit abonaților Blue să scrie până la 4.000 de caractere.
Încărcare video mai lungă: Abonații Twitter Blue pot încărca clipuri video cu o durată de până la ~60 de minute, cu o dimensiune a fișierului de până la 2 GB (1080p) (numai pe web).
Editarea tweet-ului: Această funcție foarte solicitată oferă o fereastră de 30 de minute pentru a face un număr limitat de modificări la tweet-urile publicate.
Undo Tweet: Oferă opțiunea de a retrage un Tweet după ce a fost trimis, dar înainte ca acesta să fie vizibil pentru ceilalți pe Twitter. Nu este un buton de editare, ci o șansă de a previzualiza și revizui Tweetul înainte de a fi postat pentru a fi văzut de toată lumea.
Bookmark Folders: Bookmark Folders permite abonaților Twitter Blue să grupeze și să organizeze tweet-urile marcate în dosare pentru a le găsi mai rapid ulterior.
Pictograme de aplicații personalizate: Cu Pictogramele de aplicații personalizate, se poate schimba modul în care pictograma aplicației Twitter se afișează pe telefon.
Imagini de profil NFT: Abonații pot arăta NFT-urile pe care le dețin într-o imagine de profil în formă de hexagon pe contul tău Twitter.
Teme: Twitter Blue Themes permiterea alegerea unei opțiuni colorate pentru tema aplicației.
Navigație personalizată: Această funcție permite utilizatorului să aleagă ce apare în bara de navigare, astfel încât să aibă acces rapid la conținutul și destinațiile Twitter.
Top Articles: O scurtătură către cele mai partajate articole din rețeau.ținut pe care doriți să îl citiți.