Se lucrează intens pe Valea Oltului. Ministerul Transporturilor anunță că au fost mobilizați alpiniști și echipe specializate în defrișări, iar în zonă au fost aduse și excavatoare și autobasculante. Până acum, au fost tăiați peste 8.000 de arbori din cei 20.000, care se află în zona critică a versantului. Drumul Național 7 este închis timp de o lună, pentru lucrări care să permită construcția autostrăzii Sibiu – Pitești.
Secretarul de stat din Ministerul Transporturilor a verificat evoluția lucrărilor pe tronsonul paralel cu DN7 Lazaret - Boița. Irinel Scrioșteanu publicat imagini cu șantierul pe propria pagină de Facebook și a oferit detalii tehnice despre viitoarea autostradă.
Irinel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor: ”Aici e o altă zonă în care se produc diverse prefabricate. Aici se asamblează fierul pentru aceste elemente și în această zonă se toarnă. Cea mai mare parte din oțelul care se folosește vine sub această formă de colac. Așa e adus în șantier, iar acești colaci de oțel beton devin acele armături pentru grinzi.
Echipele specializate în tăierea arborilor de pe versant au depășit 40% din ținta de 20.000 de arbori.
Irinel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor: ”Activitatea continuă cu această zonă extrem de grea din punct de vedere al accesului. Fiecare copac e tăiat și extras cu ajutorul utilajelor și du la baza versantului”.
Lucrările de amenajare a drumului tehnologic principal au ajuns la ultimii 200 de metri din totalul de 6.300 de metri.
Irinel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor: ”La baza acestui deal este DN7 și râul Olt iar până aici a fost realizat acest drum tehnologic în versant pentru a avea acces utilajele pentru studiile geotehnice în aceste puncte prestabilite și echipele de alpiniști și echipele care defrișează culoarul autostrăzii”.
Lucrările efectuate pe Valea Oltului pentru autostrada Sibiu - Pitești
”Au fost mobilizați alpiniști specializați în derocări și eliberarea versantului de rocile instabile, rădăcini și trunchiuri de copaci, care pot reprezenta un pericol pentru siguranța circulației rutiere și a echipelor de muncitori;
Sunt în curs de finalizare lucrările de amenajare a drumului tehnologic principal, rămânând de executat în acest weekend cca 200 metri din totalul de 6300 metri;
Continuă lucrările de amenajare a acceselor secundare și a platformelor necesare celor 86 foraje geotehnice ce trebuie realizate acest sector de aproximativ 7 km;
Având în vedere prognozarea unor instabilități atmosferice, au fost mobilizate echipe de noapte, care monitorizează sectorul de drum pentru a putea interveni cât mai rapid în cazul unor aluviuni;
Pe acest sector, activează echipe complexe formate din excavatoare, camioane-macara, autogredere, încărcătoare frontale, autobasculante și trailere pentru transportul și montajul de parapeți din beton pentru protecție, curățarea si întreținerea șanțurilor și a taluzurilor de pietre și pământ căzut;
În teren sunt mobilizate echipe specializate în tăierea masei lemnoase de pe versant, iar defrișările efectuate de aceștia au depășit 40% din ceea ce s-a programat(20.000 de arbori); Pe întregul amplasament al Secțiunii 2 mai sunt de executat 211 foraje, dintre care 86 foraje se află pe sectorul DN7 Boița-Lazaret, iar restul, pe celelalte sectoare”, a scris Irinel Scrioșteanu, pe Facebook.
Circulația rămâne închisă de la ora 6 dimineața până la 8 seara, între localitățile Boița și Lazaret. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat însă mai multe rute ocolitoare a Văii Oltului.
Circulația rutieră pe DN7, Valea Oltului, va fi închisă până pe 9 august.
Restricțiile vor fi ridicate doar pentru urgențe: ambulanțe, pompieri, polție. Și localnicii care se duc și se întorc de la serviciu pot trece timp de jumătate de oră dimineața și jumătate de oră după-amiază, însă doar însoțiți. Abia după 8 august circulația va fi reluată în condiții normale, potrivit ministrului Transporturilor.