Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Canada va aplica taxe vamale suplimentare de 100% la importurile de mașini electrice chinezești

Guvernul Canadei a decis să introducă tarife vamale suplimentare de 100% în cazul importurilor de mașini electrice din China, a anunțat luni premierul Justin Trudeau, potrivit agenției Reuters.

Șeful Executivului de la Ottawa a precizat că va fi impus și un tarif de 25% pentru importurile de oțel și aluminiu din China.

Premierul Justin Trudeau: „China nu joacă după aceleași reguli”

Aplicarea acestor taxe vine la mai mult de o lună după ce Guvernului canadiana a demarat o consultare publică de 30 de zile cu privire la vehiculele electrice chineze și produsele conexe, după ce măsuri similare au fost aplicate în Statele Unite și Uniunea Europeană.

„Cred că știm cu toții că China nu joacă după aceleași reguli. Ceea ce este important în legătură cu acest lucru este că o facem prin aliniere cu alte economii din întreaga lume”, a spus Trudeau, în Halifax, Noua Scoție, potrivit sursei citate.

Oficialii de la Ottawa încearcă să poziționeze Canada ca un element esențial a lanțului global de aprovizionare cu vehicule electrice și a fost supusă unor presiuni interne pentru a acționa împotriva Chinei. Canada a încheiat acorduri în valoare de miliarde de dolari pentru a aduce producători europeni de automobile de top în toate părțile lanțului de aprovizionare cu vehicule electrice, pentru a-și consolida centrul de producție.

Statele Unite urmează să anunțe săptămâna aceasta planurile finale de punere în aplicare a majorărilor tarifare pe care președintele american Joe Biden le-a anunțat la începutul acestui an. Cu toate acestea, taxele planificate ar putea să scadă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE