Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cacao produsă în laborator: Boabele ajung la maturitate în doar o săptămână și sunt transformate în ciocolată

Schimbările climatice dăunează pădurilor tropicale unde cresc arborii de cacao, însă iubitorii de ciocolată nu trebuie să se alarmeze. Un start-up din California a reușit să creeze ciocolată în laborator.

Cercetătorii pun celulele din boabele de cacao într-o cuvă cu apă și zahăr

Această bunătate dulce nu este creată în cofetărie, ci în laboratorul unei companii. Cercetătorii pun celulele din boabele de cacao într-o cuvă cu apă și zahăr, astfel încât să se reproducă mai repede.

Boabele ajung la maturitate într-o săptămână, în loc de şase până la opt luni, cât durează recoltatul tradiţional.

Alan Perlstein, CEO companie: Găsim o specie de cacao rară și dorită de întreaga planetă. Apoi luăm bucăți din boabele de cacao, le punem pe farfurii și păcălim practic celulele de cacao să crească și să se dividă. Și după un anumit nivel de creștere, putem să o culegem și să o transformăm în ciocolată.

Este identică genetic cu cea care se găsește în fructele arborilor de cacao

Cacaua astfel obținută este identică genetic cu cea care se găsește în fructele arborilor de cacao.

Ashley Arnell, manager de program: Pe măsură ce schimbările climatice progresează, vom vedea mai multe amenințări la adresa lanțului de aprovizionare. Prin urmare, este minunat să avem oportunitatea să producem lucruri sustenabile local.

Schimbările climatice afectează industria ciocolatei

Arborii de cacao cresc în regiuni călduroase şi cu ploi abundente, ca Vestul Africii şi America de Sud. Însă, schimbările climatice ar putea să ducă la uscarea solului din cauza căldurii excesive.

Alan Perlstein, CEO companie: Schimbările climatice afectează industria ciocolatei, în primul rând, este prea cald pentru ca unele soiuri. Acest lucru a dus la o scădere a producției de cacao în întreaga lume.

Piața ciocolatei din Statele Unite și Europa a înregistrat vânzări de peste 25 de miliarde de dolari anul trecut, potrivit Asociației Naționale a Cofetarilor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE