Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Bombardament masiv al rușilor asupra Kievului. Zeci de rachete de croazieră au fost doborâte de Armata Ucrainei

Rusia a bombardat luni dimineață capitala ucraineană Kiev cu zeci de rachete balistice și de croazieră. Cel puțin două persoane au fost rănite din cauza fragmentelor de proiectile distruse de sistemele de apărare antiaeriană care au declanșat incendii și au distrus mai multe locuințe, au anunțat oficialii ucraineni, citați de agenția Reuters.

Unitățile de apărare aeriană ale Ucrainei au distrus peste 20 de rachete de croazieră și rachete balistice, a declarat administrația militară a Kievului, prin intermediul aplicației de mesagerie Telegram.

Alerte de raid aerian au fost emise pe întreg teritoriul Ucrainei timp de aproape două ore până când forțele aeriene au anunțat respingerea atacului. Polonia, stat membru NATO, a ridicat de la sol avioane de luptă din propria flotă, precum și aeronave ale aliaților, pentru a menține spațiul aerian în siguranță în timpul bombardamentelor ruse.

În urma atacului au fost distruse elemente ale unei unități de furnizare a apei din Kiev, precum și intrarea într-o stație de metrou care servește drept adăpost antiatomic în districtul Svyatoshynksyi, a anunțat primarul Kievului, Vitali Klitschko, care a precizat că stația funcționează în continuare.

Cartierul din Kiev vizat de bombardamentele rușilor găzduiește mai multe universități și școli.

Cel puțin două persoane au fost rănite în urma atacului, a precizat edilul Kievului. De asemenea, o clădire nerezidențială și mai multe mașini au luat foc.

Potrivit Reuters, martorii susțin că au auzit mai multe explozii puternice în Kiev în condițiile în care sistemele de apărare antiaeriană au doborât rachetele ce au vizat și zone din centrul capitalei ucrainene.

Atacul a avut loc la exact o săptămână după ce Moscova a lansat peste 200 de rachete și drone asupra Ucrainei, provocând moartea a șapte persoane și lovind instalații energetice din întreaga țară. La acel moment, oficialii de la Kiev au catalogat atacul drept unul dintre cele mai grave de la declanșarea războiului.

Rusia neagă că ar fi vizat civili în războiul de 30 de luni declanșat de invazia Moscovei în vecinul său mai mic.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE