Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Avertismentul lui Barack Obama, după retragerea lui Joe Biden: Această decizie îi aruncă pe democraţi "într-un teritoriu neexplorat"

Fostul preşedinte american Barack Obama a lăudat decizia lui Joe Biden de a nu candida pentru al doilea mandat. În același timp, el a avertizat că această decizie îi aruncă pe democraţi "într-un teritoriu neexplorat".

"Ştiu că nu ar fi luat această decizie dacă nu era convins că este cea bună pentru America", a scris Obama într-un comunicat.

”Apariția unui candidat excepțional”

"Vom naviga într-un teritoriu neexplorat în zilele următoare. Dar am o încredere extraordinară că liderii partidului nostru vor fi în măsură să creeze un proces care să permită apariţia unui candidat excepţional", a declarat el, fără a menţiona numele vicepreşedintei Kamala Harris.

Vicepreședința Kamala Harris beneficiază de sprijinul tuturor celor 50 de președinți ai Partidului Democrat pentru a candida la alegerile prezidențiale din Statele Unite, au precizat surse politice, citate de agenția Reuters.

Kamala Harris, susținută la președinție de filialele Partidului Democrat din toate cele 50 de state

Liderii democrați au ținut o conferință telefonică duminică, după ce președintele Joe Biden a decis să renunțe la alegerile prezidențiale din noiembrie.

Există ”sprijin deplin” în așa fel încât Kamala Harris ca să fie desemnată candidata Partidului Democrat la prezidenţialele americane, a afirmat sursă citată de Reuters.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE