Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Kamala Harris, susținută la președinție de filialele Partidului Democrat din toate cele 50 de state

Vicepreședința Kamala Harris beneficiază de sprijinul tuturor celor 50 de președinți ai Partidului Democrat pentru a candida la alegerile prezidențiale din Statele Unite, au precizat surse politice, citate de agenția Reuters.

Liderii democrați au ținut o conferință telefonică duminică, după ce președintele Joe Biden a decis să renunțe la alegerile prezidențiale din noiembrie.

Există ”sprijin deplin” în așa fel încât Kamala Harris ca să fie desemnată candidata Partidului Democrat la prezidenţialele americane, a afirmat sursă citată de Reuters.

”Astăzi vreau să îmi ofer sprijinul total şi susţinerea pentru Kamala, pentru a fi candidata partidului nostru în acest an", a afirmat Joe Biden pe X după anunţul retragerii sale.

Kamala Harris, sprijinită și de guvernatorul Californiei, considerat posibil rival

Și guvernatorul statului California, Gavin Newsom, a anunțat că o sprijină pe vicepreședinta SUA pentru a-l înlocui pe Joe Biden drept candidată la alegerile din noiembrie, cu toate că el era considerat ca fiind un posibil rival al Kamalei Harris.

"Cu democraţia noastră în joc şi viitorul nostru în vizor, nimeni nu este mai bine poziţionat decât vicepreşedinta Americii, Kamala Harris, pentru a se opune viziunii întunecate a lui Donald Trump şi a conduce ţara noastră într-o direcţie mai sănătoasă”, a scris Gavin Newsom pe platforma X, conform Agerpres.

Reacția lui Barack Obama după retragerea lui Joe Biden: ”Vom naviga într-un teritoriu neexplorat”

La rândul său, fostul preşedinte american Barack Obama a salutat hotărârea lui Joe Biden de a nu candida pentru al doilea mandat la Casa Albă, dar a atras atenția că această decizie îi aruncă pe democraţi ”într-un teritoriu neexplorat”.

"Ştiu că nu ar fi luat această decizie dacă nu era convins că este cea bună pentru America. Vom naviga într-un teritoriu neexplorat în zilele următoare. Dar am o încredere extraordinară că liderii partidului nostru vor fi în măsură să creeze un proces care să permită apariţia unui candidat excepţional", a scris Barack Obama, pe platforma, făcând aluzie la vicepreședinta Kamala Harris.

Partidul Democrat urmează să organizeze o convenție la Chicago în perioada 19-22 august, când cei aproape 4.700 de delegați urmează să decidă cine va fi candidatul care îl va înfrunta pe republicanul Donald Trump la alegerile prezidențiale din 5 noiembrie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE