Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Avertisment ANPC înainte de Ziua Copilului: Jucăriile contrafăcute pot fi periculoase pentru sănătatea copiilor

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului avertizează că unele jucării, cumpărate din magazinele care nu sunt de specialitate, pot fi periculoase.

În timpul controalelor desfășurate în această perioadă, specialiștii au depistat jucării fabricate folosindu-se substanțe chimice care pot afecta sănătatea celor mici.

Reprezentanții ANPC au pregătit mai multe recomandări părinților înainte de cumpărăturile pentru Ziua Copilului.

Părinții trebuie să fie atenți ca jucăria să fie potrivită pentru vârsta copilului și totodată să existe o etichetă pe ambalaj, dar și instrucțiuni de utilizare.

Ce au descoperit reprezentanții ANPC

În urma uno verificări, reprezentanții ANPC au descoperit că mai multe produse cum sunt acestea de tip slime sunt periculoase și au dispus măsura retragerii lor de la vânzare.

O parte dintre comercianți scot la vânzare slime falsificat, care vine în cutii neetichetate și care conține diferite substanțe chimice folosite inclusiv pentru fabricarea detergenților.

Reprezentanții ANPC îi asigură pe părinți că vor crește numărul controalelor, în perioada în care toți se pregătesc să cumpere cadouri de ziua copilului.

Piața de jucării din România este în creștere de la an la an. În 2022, Cifra de afaceri a depășit 1,7 miliarde de lei, potrivit statisticilor. Experții atrag însă atenția că produsele contrafăcute pot duce la scăderea vânzărilor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE