Geocaching este un joc în aer liber care se desfășoară constant, în întreaga lume și are drept scop găsirea unor cutii cu comori. Doar cu ajutorului aplicației și cu un dispozitiv GPS oamenii pornesc în călătorii, căutând containerele ascunse numite “geocaches”.
Geocaching-ul, o modalitate excelentă de a găsi destinații remarcabile
Instrucțiunile sunt simple: participanții descarcă aplicația, aleg geocache-ul pe care doresc să îl găsească și apoi navighează către locație. Oamenii caută indiciile, iar pe baza acestora descoperă obiectele ascunse. Odată descoperit geocache-ul, acesta trebuie deschis, iar în interior există un jurnal care trebuie semnat.
Unele geocache-uri conțin și jucării mici, brelocuri sau bibelouri, care pot fi luate, cu condiția să lase în schimb ceva de valoare egală sau mai mare. Containerul trebuie pus înapoi exact așa cum a fost găsit, pentru a oferă aceeași experiență și următorilor jucători.
Există milioane de geocache-uri în 190 de țări care așteaptă să fie descoperite
Geocaching-ul a început la începutul anului 2000. Când site-ul a fost lansat, doar 75 de geocache-uri fuseseră ascunse. În prezent, 3 milioane de geocache-uri și milioane de persoane active care joacă acest joc.
Geocache-urile vin în diferite forme și dimensiuni, au nivele diverse de dificultate și pot fi ascunse atât în mediul rural, cât și în cel urban. Aplicația are peste 10 milioane de descărcări și conține date precum locația obiectului, gradul de dificultate pentru a-l găsi, dar și mărimea acestuia și indicii, în caz de nevoie.
În România, până în anul 2021, inclusiv, erau 4.547 de cutii active
Există 636 de geocache-uri în București și în jurul acestuia. În 2012 a fost creată Asociația Geocaching România, un ONG creat cu scopul de a ajuta comunitatea Geocaching din România. Aceștia oferă suport pentru evenimente și pentru cutii: magneți, zip-bag, cutii personalizate.
Aplicația este disponibilă atât în App Store, cât și în Google Play.