Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Atenționare de călătorie pentru Liban. MAE sfătuiește călătorii să evite deplasările în această țară

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) sfătuiește cetățenii români să evite călătoriile în Liban și îi îndeamnă pe cei care se află deja acolo, în special în sudul țării, să părăsească imediat zona.

Într-un comunicat de presă emis luni, MAE reamintește că există un avertisment de călătorie pentru Liban, de nivel 8/9 - "Evitați orice călătorie", din cauza situației recente de securitate și a riscului crescut de escaladare a conflictelor.

Românii care sunt deja în Liban sunt sfătuiți să analizeze cu atenție necesitatea de a rămâne în țară, iar celor aflați în sudul râului Litani li se recomandă insistent să plece imediat, din cauza confruntărilor armate recente de la granița libanezo-israeliană.

De asemenea, MAE le sugerează ferm cetățenilor români aflați în Liban să își înregistreze prezența la Ambasada României din Beirut.

Datele de contact ale misiunii diplomatice sunt: Adresa: Rue du Palais Presidentiel, Baabda, B.P. 40227, telefon: +961 5 924848 (la acest număr de telefon nu se furnizează informaţii consulare), fax: +961 5 924747, Website: beirut.mae.ro, e-mail: beirut@mae.ro.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasada României la Beirut (+961 5 924 849; +961 5 920 432; +961 5 920 452), apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie linia telefonică de urgenţă a Ambasadei României la Beirut (+961 76 775 503).

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE