Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Tensiuni în Orientul Mijlociu: Hezbollah susţine că a lansat peste 200 de rachete în nordul Israelului

Armata israeliană a anunţat joi alerte pentru atacuri cu rachete şi incursiuni aeriene peste tot în nordul Israelului până la platoul Golan ocupat, a doua zi după o serie de tiruri ale Hezbollah şi eliminarea unui comandant al mişcării libaneze de către Israel, relatează AFP.

Tensiuni între Israel și Hezbollah

Sirenele au început să sune începând cu ora locală 10.00 (07.00 GMT) de-a lungul frontierei cu Libanul, de la Nahariya la vest până la platoul Golan ocupat la est, potrivit armatei israeliene.

Un responsabil al mişcării Hezbollah a declarat joi că a lansat peste 200 de rachete vizând cinci poziţii militare israeliene, drept răspuns la uciderea, miercuri, a unuia dintre comandanţii importanţi ai grupării susţinute de Iran în sudul Libanului, potrivit Reuters.

Într-un comunicat emis miercuri, Hezbollah a anunţat moartea 'comandantului Mohammed Neemeh Nasser (Hajj Abu Neemeh), născut în 1965 în localitatea Hadatha din sudul Libanului'.

O prima sursă apropiată grupării şiite a declarat pentru AFP că Mohammed Nasser, ucis într-o lovitură împotriva unui vehicul în oraşul Tyr, la circa 20 km de graniţă, 'răspundea de unul dintre cele trei sectoare din sudul Libanului'.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE