Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Atacurile cibernetice pe Facebook s-au înmulțit. Care sunt noile mesaje-capcană promovate de hackeri și cum ne protejăm

UPDATE. În unele cazuri, hackerii speculează dorința de îmbogățire în timp record și fără efort. Directoratul de Securitate Cibernetică avertizează internauții că hackerii se folosesc de conturi false și de imaginea unor companii cunoscute în România pentru a lansa promoții false sau oportunități de investiții.

Autoritățile îndeamnă utilizatorii să verifice dacă știu să se protejeze atunci când navighează pe internet folosind siteul sigurantaonline.ro. Tot aici pot să se antreneze pentru a detecta și a evita amenințările din spațiul virtual.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Atacurile cibernetice pe Facebook s-au înmulțit. Directoratul de Securitate Cibernetică a lansat o nouă alertă, după ce au fost identificate conturi false care se folosesc de renumele unor companii mari sau chiar personalități politice pentru a păcăli victimele.

Au reapărut mesajele-capcană care te îndeamnă să îți verifici identitatea

În plus, experții avertizează că au reapărut mesajele-capcană care te îndeamnă să îți verifici identitatea. În realitate, aceste site-uri te direcționează către pagini malițioase care ne pot fura datele.

Nu trebuie să deschidem astfel de mesaje, chiar dacă ele vin de la prietenii noștri de pe Facebook, prieteni care, la rândul lor, ar putea să fie infectați cu acești viruși virtuali și mesajele să se transmită în mod automat mai departe. Directoratul de Securitate Cibernetică avertizează că au început să fie din nou la modă astfel de mesaje, care sunt mesaje-capcană și dacă ajungi să accesezi atunci trebuie în mod automat și de urgență să modifici parola și să activezi autentificarea în doi pași.

Numărul unic de urgenţă pentru incidente de securitate cibernetică

Dacă ai căzut în capcană și ai și furnizat date personale atunci ești îndemnat să suni la numărul 1911, număr de urgență, pus la dispoziție tocmai pentru victimele care pot să fie atacate cibernetic.

În aceasta perioadă, cel puțin pe Facebook, se derulează și campanii frauduloase în numele unor companii foarte cunoscute din România, care ar derula promoții sau oferte speciale. Directoratul de Securitate Cibernetică ne spune că trebuie să verificăm de pe site-urile oficiale dacă într-adevăr aceste companii au în derulare concursuri sau diverse promoții și trebuie să verificăm numele acelor site-uri pe care am ajuns. „Ceea ce e prea frumos să fie adevarat probabil nu este”, este concluzia experților cibernetici.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE