Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Poziția oficială a SUA după atacul Iranului: ”Acțiunea a fost înfrântă și ineficientă”

Consilierul american pentru securitate națională, Jake Sullivan, susține că atacul Iranului asupra Israelului a fost înfrânt și ineficient, potrivit Reuters.

”Pe baza a ceea ce știm în acest moment, acest atac pare să fi fost înfrânt și ineficient.Aceasta este o situație fluidă. Ne vom consulta cu israelienii cu privire la următorii pași în ceea ce privește răspunsul și cum să facem față la ceea ce tocmai a făcut Iranul.

Aceasta este o escaladare semnificativă din partea Iranului, un eveniment semnificativ, și este la fel de semnificativ faptul că am fost capabili să intervenim împreună cu Israelul și să creăm o situație în care, nimeni nu a fost ucis în acest atac în Israel, în măsura în care știm în acest moment.

Acum vom analiza care sunt următorii pași corespunzători pentru a asigura, în primul rând, interesele americane și apoi pentru a promova stabilitatea.”, a declarat Jake Sullivan.

Totodată, preşedintele american Joe Biden a ordonat marţi armatei americane să "ajute Israelul să se apere" împotriva atacului lansat de Iran şi să "doboare rachetele" care vizează această ţară aliată a Statelor Unite, a declarat Casa Albă, relatează AFP.

Biden și Kamala Harris au urmărit atacul din sala de criză a Casei Albe

Joe Biden şi vicepreşedinta Kamala Harris, candidată la alegerile din 5 noiembrie, au urmărit atacul din sala de criză a Casei Albe.

Președintele SUA a ordonat marţi armatei americane să "ajute Israelul să se apere" împotriva atacului lansat de Iran şi să "doboare rachetele" care vizează această ţară aliată a Statelor Unite, a declarat Casa Albă, relatează AFP.

Iranul a lansat marţi un atac cu sute de rachete balistice asupra Israelului în ripostă la campania Israelului împotriva grupării şiite pro-iraniene Hezbollah în Liban, notează Reuters.
Sirenele au sunat pe teritoriului Israelului şi s-au auzit explozii la Ierusalim şi în valea Râului Iordan, după ce israelienii s-au îndreptat spre adăposturi. Reporterii de la televiziunea de stat israeliană au stat la pământ în timpul transmisiunilor în direct.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE