Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Armata Israelului a atacat o țintă Hezbollah din Liban. Comandant acuzat de uciderea mai multor copii, vizat de bombardamente

Forţele de Apărare ale Israelului (IDF) a anunțat că a desfășurat un atac în Beirut, capitala Libanului. Ținta bombardamentului a fost un comandant al grupării Hezbollah, acuzat c-ar fi responsabil de uciderea mai multor copii și civili israelieni în atacul din orașul Majdal Shams din Platoul Golan.

”IDF a efectuat un atac țintit în Beirut, asupra comandantului responsabil de uciderea copiilor din Majdal Shams și altor civili israelieni. În acest moment, nu există nicio modificare a abordărilor defensive ale Comandamentului Frontului de Interne. Dacă vor fi făcute modificări, va fi publicată o actualizare”, a anunțat Armata israeliană, pe platforma X (fosta Twitter).

Un oficial din serviciile de securitate libaneze a precizat că un comandant de rang înalt al Hezbollah a fost ținta atacului aerian și, deocamdată, nu există informații despre soarta acestuia, notează Reuters.

Agenția națională de presă libaneză de stat a relatat că Israelul a lansat un atac aerian asupra zonei din jurul Consiliului Shura al Hezbollah din cartierul Haret Hreik din capitala Libanului.

Autoritățile din Beirut sunt în alertă de câteva zile în așteptarea unui bombardament israelian ca represalii duppă atacul cu rachetă de sâmbătă de pe Platoul Golan în urma căruia 12 tineri au murit pe un teren de fotbal dintr-un sat druz.

Israelul a lansat luni mai multe rachete ca răspuns la atacul asupra unui teren de fotbal din Platoul Golan, soldat cu 12 morți, și care ar fi fost comis de Hezbollah. Gruparea susținută de Iran și care operează în Liban neagă orice implicare.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a afirmat într-o convorbire telefonică cu liderul comunităţii druzilor din Israel că "Hezbollah va plăti un preţ greu, cum n-a mai plătit până acum".

Oficialii americani au demarat o ofensivă diplomatică pentru a convinge Israelul să nu bombardeze capitala Libanului, Beirut, sau infrastructura civilă esențială, ca reacție la un atac mortal cu rachete asupra Înălțimilor Golan, au afirmat cinci surse citate de Reuters.

SUA încearcă să prevină un conflict major între Israel și Hezbollah, mișcarea libaneză sprijinită de Iran, după ce atacul asupra zonei controlate de Israel a dus la moartea a 12 tineri la sfârșitul săptămânii trecute, potrivit celor cinci surse, inclusiv oficiali libanezi și iranieni, precum și diplomați din Orientul Mijlociu și Europa.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE