Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ungaria, acuzată de Partidul Popular European că "a deschis ușile pentru spionii ruși"

Un nou conflict ia amploare între Ungaria și Uniunea Europeană, după ce Budapesta a simplificat condițiile de intrare în țară a unor cetățeni străini. Este vorba, în special, de locuitori din Rusia și Belarus, state împotriva cărora Bruxellesul a impus sancțiuni.

Ungaria, acuzată de Partidul Popular European că "a deschis ușile pentru spionii ruși"

Manfred Weber, președintele Partidului Popular European, formațiune care deține cel mai mare grup în Parlamentul European, acuză Ungaria că a deschis ușile pentru spionii ruși.

"Este o problemă gravă de securitate națională", se menționează într-o scrisoare expediată președintelui Consiliului European, Charles Michel.

Popular-europenii cer ca problema să fie dezbătută la summitul liderilor europeni din octombrie și acuză Ungaria că facilitează pătrunderea rușilor în spațiul Schengen. Sunt necesare "cele mai stricte măsuri pentru a proteja integritatea spațiului Schengen", se mai menționează în scrisoarea semnată de Manfred Weber.

Recent, Guvernul de la Budapesta a anunțat că așteaptă ca 65 de mii lucrători migranți să intre în țară. Din 1 iulie, Ungaria deține președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE