Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Arestări pe bandă rulantă în rândul ofițerilor de rang înalt din armata rusă. Valeri Muminjanov, ultimul pe listă

La câteva zile după ce generalul rus Pavel Popov a a fost arestat, a venit rândul unui alt oficial de rang înalt din Armata rusă. Este vorba despre general-maiorul Valeri Muminjanov, comandant adjunct al districtului militar Leningrad, care este responsabil cu logistica.

Și în cazul său, suspiciunile sunt tot de corupție, după cum a anunțat Comitetul de Anchetă din Rusia, luni, 2 septembrie, precizând că Muminjanov ar fi luat mită de peste 20 de milioane de ruble, adică aproximativ 200.000 de euro. Presa rusă dă și detalii și spune că el ar fi primit mită pentru a facilita ca unele companii să obțină contracte cu Ministerul Apărării pentru furnizarea de uniforme militare.

Valeri Muminjanov a fost arestat

În comunicatul emis de Comitetul de Anchetă, se precizează că Valeri Muminjanov „a acceptat mită de o amploare deosebit de mare”, iar această infracţiune poate duce chiar până la 15 ani de închisoare.

Anchetatorii au spus că Muminjanov și familia sa „deţin numeroase bunuri imobiliare la Moscova şi Voronej, în valoare de peste 120 de milioane de ruble, a căror legitimitate este pe cale de a fi verificată”.

În acest an, în Rusia au avut loc mai multe arestări în cadrul Ministerului Apărării, majoritatea pentru corupție.

Unul dintre cele mai mari nume a fost cel al lui Iuri Kuznețov, care a fost arestat în luna mai, acuzat că „a luat mită la scară largă”. După perchezițiile de la domiciliul său, au fost găsite ceasuri de lux, monede de aur și peste 100 de milioane de ruble, adică echivalentul a un milion de euro.

Tot în luna mai a fost arestat și Timur Ivanov, care era tot ministru adjunct al Apărării, acuzat și el de corupție.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE