Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Încă un general din armata rusă, Pavel Popov, a fost arestat, în dosarul „Parcul Patrioților"

Generalul rus Pavel Popov a fost reținut de autoritățile ruse, sub acuzația de corupție. Acțiunea a avut loc la cererea unui parchet denumit Comitetului de Anchetă al Rusiei, care se află în directa subordonare a președintelui Vladimir Putin.

Comitetul spune că Pavel Popov este acuzat de înșelăciune, în cadrul unui dosar mai vechi, numit "Parcul Patrioților".

Generalul rus Pavel Popov a fost arestat

Generalul Popov era responsabil de dezvoltarea, întreținerea și exploatarea Parcului Patrioților, iar investigațiile arată că el s-ar fi „îmbogățit pe cheltuiala instituției”. El i-a avut complici pe directorul parcului, Viaceslav Ahmedov și pe Vladimir Șesterov, un ofițer care avea și el o funcție de conducere, după cum anunță agenția rusă TASS. Cei doi fuseseră arestați anterior, acuzați de deturnare de fonduri.

Parcul Patrioților a fost construit de ruși în orașul Kubinka, aproape de Moscova, are tematică militară și reprezintă o atracție turistică a zonei. Din 2015, parcul găzduiește și forumul tehnico-militar „Armata”. Tot în acel an, Popov a fost promovat de Putin la rangul de general.

Din 2013, Pavel Popov a fost ministru adjunct, dar cu titulatura de director adjunct în cadrul Ministerului Apărării din Rusia, până pe 17 iunie, când a fost demis de președintele Vladimir Putin, alături de alți trei adjuncți. Pavel Popov este un general cu vechime în armata rusă și chiar a fost adjunctul lui Serghei Șoigu, pe vremea când acesta din urmă era la Ministerul pentru Situații de Urgență.

În acest an, în Rusia au avut loc mai multe arestări în cadrul Ministerului Apărării, majoritatea pentru corupție.

Unul dintre cele mai mari nume a fost cel al lui Iuri Kuznețov, care a fost arestat în luna mai, acuzat că „a luat mită la scară largă”. După perchezițiile de la domiciliul său, au fost găsite ceasuri de lux, monede de aur și peste 100 de milioane de ruble, adică echivalentul a un milion de euro. Tot în luna mai a fost arestat și Timur Ivanov, care era tot ministru adjunct al Apărării, acuzat și el de corupție.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE