Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Angajații din domeniul transportului aerian din UE, la cel mai scăzut nivel din ultimii 14 ani

Numărul de persoane care lucrează în domeniul transportului aerian din Uniunea Europeană este la cel mai scăzut nivel din ultimii 14 ani, arată datele oficiale.

Acest lucru are drept cauză faptul că toate companiile aeriene și-au redus forța de muncă din cauza COVID-19. Aproximativ 325.600 de oameni au fost angajați de companiile aeriene și întreprinderile asociate din cele 27 de state membre în primele trei luni ale anului, potrivit cifrelor Eurostat publicate marți.

Acesta este cel mai mic număr de la începutul seriei în 2008 și o scădere semnificativă față de nivelurile de dinainte de pandemie - aproximativ 410.000 de oameni au fost angajați în sectorul transportului aerian în primul trimestru al anului 2019.

Angajații cu vârste cuprinse între 15 și 39 de ani au fost deosebit de afectați, numărul lor total scăzând de la 184.900 înainte de pandemie, la 121.400.

Autoritățile din întreaga lume au reacționat la răspândirea bolii COVID-19 prin închiderea granițelor pentru cetățenii străini, ceea ce a dus la reducerea numărului de călătorii aeriene.

Potrivit Organizației Aviației Civile Internaționale (ICAO), numărul pasagerilor a scăzut cu 60% în 2020 față de anul precedent și, în timp ce sectorul a început să se redreseze în 2021, numărul de pasageri a fost totuși cu 40% mai mic decât în ​​2019.

S-a estimat că acest lucru a dus la o pierdere de venituri pentru companiile aeriene de aproximativ 372 de miliarde de dolari (363 de miliarde de euro) și 324 de miliarde de dolari (316 de miliarde de euro), în 2020 și, respectiv, 2021.

Guvernele din UE au fost forțate să intervină și să salveze multe companii aeriene în dificultate, inclusiv transportatori emblematici precum Lufthansa din Germania și Air France din Franța.

Cu toate acestea, în acest an, companiile aeriene au fost criticate pentru că nu s-au pregătit de sezonul aglomerat de vară, iar astfel au fost raportate zeci de mii de anulări de zboruri și întârzieri severe.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE