Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Alegerile prezidențiale, prin ochii cetățenilor din mediul rural. Oamenii dintr-o localitate doljeană spun că se vor ruga înainte să meargă la vot

Alegerile prezidențiale vin cu așteptări mari la sate, dar și cu incertitudini sau indiferență. Unii alegători vor să se roage la slujba de duminică, înainte să pună ștampila pe candidatul preferat. Alții și-au pierdut încrederea în politicieni și nici măcar nu știu cine sunt cei înscriși în lupta pentru funcția de președinte al României. 

Înainte să voteze, alegătorii din comuna Bucovăț și-au propus să meargă la biserică. Vor să fie siguri că viitorul președinte va avea grijă de comuna lor, chiar dacă asta nu intră în atribuțiile unui șef de stat. 

Localnic: „Dimineața la biserică și pe urmă la vot Să facă ceva că a mai făcut. Ceva a făcut, că a mai dat la pensii, a mai. Încolo, să vedem ce-o mai face.”

Reporter:Pentru localitatea dumneavoastră, ce ar putea să facă pentru comuna Bucovăț?”

Localnic: „Să le dea bani să termine primăria, să termine ce are în plan primarul.” 

Localnică: „Mergem și la biserică, mergem și la vot. Așa a fost tot timpul și cu votatea astă-primăvară. Tot la fel am făcut, am mers la biserică și pe urmă am mers și la votare.”

Să fie apă curentă, să fie canalizare că ne-a promis domnul primar că ne face canalizare la Palilula și nu ne-a făcut-o. Apa vine și vine galbenă”, a precizat o altă localnică. 

Nu toți politicienii înscriși în cursa prezidențială sunt cunoscuți în rândul oamenilor care trăiesc la țară.  

Reporter: „Știți câți candidați sunt la alegerile prezindențiale?”

Cetățean: „Păi, Ciucă, Ciolacu...care mai sunt?”

„Cred că sunt vreo 10 dar toți se ceartă pe ciolan. Cred că ne vor votul la o dată la patru ani și după aceea ne uită”, a spus un altul.  

De la viitorul președinte alegătorii vor să fie interesat, printre altele, de nivelul de trai al tuturor românilor, de educația copiilor, dar și aderarea României la spațiul Schengen. 

„Ce așteptări să avem? Hm, hă, hă, stați că mă faceți să râd! Ce să-mi facă, să îmi aducă el mie ceva acasă? Ce așteptări să avem de la ...Poate s-o schimba în bine, poate în rău”, a precizat un cetățean. 

„Să ne rerezinte în afară mai bine și să ia măsuri pentru a ne integra în spațiul Schengen”, a mai spus un cetățean. 

Calendarul alegerilor din 2024

Alegerile 2024 în România. Pentru prima oară, toate cele patru rânduri de alegeri au picat în același an. Alegerile locale și europarlamentare au avut deja loc, pe data de 9 iunie. Când sunt organizate alegerile parlamentare și alegerile prezidențiale?

Calendar alegeri 2024:

9 iunie 2024 - alegeri locale și alegeri europarlamentare;

24 noiembrie 2024 - alegeri prezidențiale, primul tur

1 decembrie 2024 - alegeri parlamentare;

8 decembrie 2024 -alegeri prezidențiale, al doilea tur.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE